Το επαγγελματικό ντεμπούτο του Γκίκα: Από το… τρέμουλο στο απόλυτο θράσος και τη νίκη πρόκριση!

Ο Νίκος Γκίκας έζησε το πρώτο του ντέρμπι έντονα. Στα 22 του χρόνια δεν δίστασε να πάρει σουτ, παρότι ήταν άστοχος, δεν δίστασε να βουτήξει σε όλες τις φάσεις. Ο ίδιος παραδέχθηκε πως για κάποια δευτερόλεπτα είχε ένα… τρέμουλο στο επαγγελματικό του ντεμπούτο, όμως βρήκε τον τρόπο να μείνει συγκεντρωμένος στην δουλειά του και να βοηθήσει τον Άρη να φύγει νικητής από την Πυλαία.

Ο 22χρονος γκαρντ του Άρη μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης “Alpha 96,5” και τόνισε αρχικά πως “όταν μπαίνεις στο παρκέ για ένα τέτοιο παιχνίδι, από την προθέρμανση καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται. Είναι ένα συναίσθημα πρωτόγνωρο για μένα, ειδικά επειδή ξεκίνησα επαγγελματικά με έναν τέτοιο αγώνα. Στην αρχή υπήρχε ένα… τρέμουλο, λογικό γιατί ήταν το πρώτο μου παιχνίδι σε τέτοιο επίπεδο, όμως μετά δεν είχα πρόβλημα. Άλλωστε μας είχε πει ο κόουτς ότι πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο και το πλάνο μας”.

Για την… κατήχηση περί Άρη – ΠΑΟΚ ο Γκίκας επεσήμανε πως “γνωρίζαμε όλα τα παιδιά την ιστορία αυτών των αγώνων. Ξέραμε τι σημαίνουν για την πόλη, αλλά μας εξήγησαν και κάποια άλλα πράγματα, λεπτομέρειες, οι πιο μεγάλοι σε ηλικία, ο Ασημακόπουλος, ο Πελεκάνος, ο Χαρίσης”.

Για το σημείο που έκρινε τον νικητή χθες ο Γκίκας υπογράμμισε πως “το πλάνο μας ήταν να σταματήσουμε το πικ εν ρολ του ΠΑΟΚ. Μας είχε πει ο κόουτς ότι το 75% των πόντων του ΠΑΟΚ προέρχονται από πικ εν ρολ. Χθες δεχθήκαμε μόλις 20 πόντους από πικ εν ρολ, καλύψαμε σωστά και το παιχνίδι στη ρακέτα που αρέσκεται να παίζει ο ΠΑΟΚ και έτσι κερδίσαμε”.

Για τα δικά του σουτ, που χθες τα πήρε παρότι τα έχασε είπε πως “ο κόουτς μας έχει πει ότι πρέπει να σουτάτουμε όταν είμαστε ελεύθεροι, γιατί υπάρχει κίνδυνος να μη βγει το σύστημα αργότερα. Πήρα κάποια σουτ, νομίζω ότι ήταν καλά σουτ, απλά δεν μπήκαν. Ελπίζω να μπουν την επόμενη φορά”.

 

To Top