ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Το επιπλέον κίνητρο του Γουίβερ που τον… εμφάνισε στο παρκέ!

Ο Κάιλ Γουίβερ έπαιξε 23 λεπτά στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια, αλλά όταν αποφάσισε να παίξει επιθετικά έμεινε στο παρκέ για 32 λεπτά, οδηγώντας τον Άρη στην πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν μέτριος με τον ΠΑΟΚ, άφαντος με τον Κόροιβο, όμως χθες όχι απλά βγήκε μπροστά, αλλά ήταν ο κορυφαίος των κίτρινων ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν συνδύασε και παραγωγικότητα στην επίθεση και δημιουργία, αλλά και εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά.

Είναι γεγονός ότι ο Γουίβερ σε σχέση με τους δύο προηγούμενους αγώνες, όταν το παιχνίδι ήρθε σε αυτόν, δεν το άφησε να φύγει. Πήρε προσπάθειες, ήταν επιθετικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου και έτσι ο ρόλος του έγινε καταλυτικός στη λειτουργία του Άρη.

Στα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά στα φιλικά στη Προύσα, ο Γουίβερ ήταν ή υπέρ του δέοντος αλτρουϊστής ή διστακτικός. Μόνιμη συμβουλή των προπονητών του είναι να πάρει πρωτοβουλίες, να δημιουργήσει και για τον εαυτό του και για τους συμπαίκτες του, να εμπλακεί περισσότερο στο παιχνίδι.

Χθες είχε ένα επιπλέον κίνητρο. Πέρσι η ομάδα του, Τόρουν, έχασε το πρωτάθλημα από τη Ζιέλονα Γκόρα και ήθελε να πάρει μια ρεβάνς. Το έκανε με τον καλύτερο τρόπο και πλέον πρέπει να έχει αυτή την εμφάνιση ως βάση του για τη συνέχεια. “Δεν φτάνει αυτό, χρειάζεται ακόμα καλύτερα”, είπε ο Γιαννάκης όταν αναφέρθηκε στον Γουίβερ. Δεν έχει άδικο, διότι διαβλέπει με την εμπειρία του ότι ο Γουίβερ μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στη λειτουργία του Άρη.

To Top