Το (ευεργετικό και όχι απίθανο) σενάριο που βγάζει τον Άρη πέμπτο!

Ο Άρης παλεύει για την 6η θέση. Ήταν αουτσάιντερ γιατί έβγαλε μόνος τα μάτια του, χάνοντας παιχνίδια που δεν θα έπρεπε να έχει χάσει, όμως το ίδιο κάνουν κι άλλες ομάδες. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση αυτή τη στιγμή υπάρχει σενάριο που βγάζει τον Άρη ακόμα και πέμπτο!

Είναι ένα ιδεατό σενάριο το οποίο δεν θα θεωρηθεί έκπληξη από κανέναν αν πραγματοποιηθεί. Ο Άρης μπορεί να κατακτήσει την 5η θέση σε τριπλή ισοβαθμία με την Κηφισιά και τον ΚΑΟΔ, γιατί θα έχει τρεις νίκες (δύο επί του ΚΑΟΔ, μία επί της Κηφισιάς) έναντι δύο της Κηφισιάς και μίας του ΚΑΟΔ. Σε αυτήν την ισοβαθμία ο Άρης θα είναι 5ος, η Κηφισιά 6η και ο ΚΑΟΔ 7ος.

Πως θα συμβεί αυτό; Όχι κάτι ακατόρθωτο ή δύσκολο. Ο Άρης πρέπει να κερδίσει τα Τρίκαλα στο Αλεξάνδρειο και τον Κολοσσό στη Ρόδο. Ο ΚΑΟΔ (αφού χάσει σήμερα από τον Ολυμπιακό) να κερδίσει τον Πανελευσινιακό στην έδρα του και τα (αδιάφορα) Τρίκαλα εκτός έδρας τελευταία αγωνιστική. Η Κηφισιά να χάσει από τον Ολυμπιακό στην έδρα της και από τον Πανελευσινιακό εκτός έδρας την τελευταία αγωνιστική.

Με αυτά τα αποτελέσματα οι τρεις ομάδες ισοβαθμούν στις 13 νίκες, ο Άρης βγαίνει πέμπτος και παίρνει και μπόνους βελτίωσης θέσης (περίπου 50.000 ευρώ), ενώ θα παίξει στην πρώτη φάση των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, άρα θα έχει τουλάχιστον σε ένα παιχνίδι γεμάτο γήπεδο και την δυνατότητα να κερδίσει στην Πυλαία για να προχωρήσει στην τελική τετράδα. Το έκανε φέτος μία φορά, μπορεί και να το ξανακάνει.

 

To Top