ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ευρωπαϊκό ταξίδι τελείωσε, όμως πρόσφερε πολλά “μαθήματα” στον φετινό Άρη…

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Άρη, οκτώ χρόνια μετά το τελευταίο, τελείωσε τόσο άδοξα για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη που άξιζε την πρόκριση στα play offs του Europa League.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Η σειρά αυτή των τεσσάρων αγώνων που έδωσαν οι “κιτρινόμαυροι” αποτελεί… οδηγό για τη φετινή σεζόν. Τέσσερα ματς, όπου το ένα διαφέρει εξ΄ολοκλήρου από το άλλο!

Το πρώτο ήταν εντός έδρας απέναντι στην ΑΕΛ Λεμεσού. Σχεδόν 17 τελικές προσπάθειες με δυο δοκάρια και… 0-0. Είναι από τα ματς που πρέπει η ομάδα να μάθει να τα κερδίζει, ειδικά όταν τα δίνει στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Ακολούθησε μία επαγγελματική νίκη (0-1) στην Λάρνακα και πρόκριση στην επόμενη φάση, δίχως η ομάδα να πιάσει τα στάνταρ απόδοσης του πρώτου αγώνα, κάτι απολύτως λογικό για την εποχή και τις συνθήκες διεξαγωγής της αναμέτρησης.

Η εμφάνιση στην Μόλντε είναι παράδειγμα προς αποφυγήν για τη φετινή σεζόν! Πολλά ατομικά λάθη, έλλειψη καθαρού μυαλού. Ότι δηλαδή πρέπει να αποφύγει φέτος η ομάδα, ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου.

Αντίθετα, ο αγώνας ρεβάνς ήταν πραγματικά το τέλειο παιχνίδι από πλευράς Άρη. Πάθος, μαχητικότητα, κατοχή μπάλας, ευκαιρίες, γκολ. Έπνιξε τον αντίπαλό του, όπως ακριβώς θέλει την ομάδα του ο Σάββας Παντελίδης.

Όπως γίνεται αντιληπτό, κάθε ματς αποτέλεσε και μία ξεχωριστή εμπειρία, ένα ιδιαίτερο “μάθημα” για την φετινή ομάδα, που πρέπει να συνεχίσει την δουλειά στο να βελτιώσει τις αδυναμίες της και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα προτερήματά της.

To Top