ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το ιστορικό Αμβούργο μέσα από την ματιά του PRESSARIS

Το Αμβούργο θα είναι ένας από τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσει ο Άρης, σε φιλική αναμέτρηση στην Αυστρία, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα.

Οι Γερμανοί θα είναι ένας από τους τρεις αντιπάλους που ο Άρης θα αντιμετωπίσει στην περίοδο της προετοιμασίας του. Το φιλικό θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου απέναντι σε έναν αντίπαλο που αποτελεί μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Bundesliga.

Το Αμβούργο, για πρώτη φορά στην ιστορία του γνώρισε τον υποβιβασμό το 2018 και έκτοτε δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία. Την φετινή χρονιά τερμάτισε στην 3η θέση της 2η κατηγορίας Γερμανίας που είχε ως αποτέλεσμα να παίξει μπαράζ με την Χέρτα για ένα εισιτήριο που θα οδηγούσε στην Bundesliga. Σε διπλά ματς, έκανε την έκπληξη νικώντας με 1-0 μέσα στο Βερολίνο ωστόσο ηττήθηκε στο δεύτερο ματς της σειράς με 2-0 από την Χέρτα παραμένοντας στην ίδια κατηγορία και τη νέα σεζόν.

Το Αμβούργο είναι μία ομάδα με χρηματιστηριακή αξία κοντά στα 38 εκατομμύρια, περίπου 14 εκατομμύρια πάνω από τον Άρη. Στο ρόστερ έχει δύο «σταρ» τους Γκλάτσελ και Κίτελ. Ο πρώτος τελείωσε τη σεζόν με 22 γκολ και μία ασίστ ενώ ο δεύτερος πέτυχε 9 γκολ και 12 ασίστ.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Τιμ Βάλτερ, 46χρονος ανερχόμενος που έχει περάσει και από τις Στουτγκάρδη και Χόλσταϊν Κίελ.

Το Αμβούργο μετράει 1 Champions League, 6 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα Γερμανίας, 2 Λιγκ Καπ και 1 κύπελλο Κυπελλούχων

To Top