Το ιστορικό ρεκόρ που δείχνει… τίτλο για τη Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ προελαύνει τη φετινή σεζόν στην Premier League και μοιάζει πιο ικανή από ποτέ για να πανηγυρίσει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Η «αρμάδα» του Γιούργκεν Κλοπ νίκησε και την Μπράιτον σε ένα δύσκολο παιχνίδι στο Άνφιλντ με 2-1, «μεγάλωσε» τη διαφορά της από τη Μάντσεστερ Σίτι και κυρίως συμπλήρωσε αισίως 13 νίκες σε 14 παιχνίδια. Οι κόκκινοι είναι πραγματικά ασταμάτητοι και είναι το απόλυτο φαβορί για να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως η Λίβερπουλ πέτυχε ένα ιστορικό ρεκόρ με τη νίκη επί των «γλάρων», καθώς ισοφάρισε το δικό της αήττητο ρεκόρ και οδεύει για να καταγράψει ένα μοναδικό επίτευγμα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, οι κόκκινοι έφτασαν τα 31 παιχνίδια χωρίς ήττα, με τελευταία να είναι τον περσινό Ιανουάριο κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι που εντέλει τις στοίχισε και το πρωτάθλημα. Έκτοτε η Λίβερπουλ έχει 26 νίκες και μόλις πέντε ισοπαλίες, ισοφαρίζοντας το δικό της ρεκόρ.

Η επίδοση αυτή είχε καταγραφεί μεταξύ Μαΐου του 1987 και Μαρτίου του 1988, υπό τις οδηγίες του Κένι Νταλγκλίς. Σε λίγες ημέρες, ωστόσο στο εντός έδρας ντέρμπι με την Έβερτον, οι ποδοσφαιριστές του Γιούργκεν Κλοπ έχουν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία και παράλληλα να… απειλήσουν τις άλλες ομάδες που έχουν καταγράψει καλύτερες επιδόσεις.

Η αλήθεια είναι ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης απέχουν αρκετά από την πρώτη θέση της λίστας με τις αήττητες ομάδες της Premier League, αφού στην πρώτη θέση δεσπόζει η Άρσεναλ, η μυθική ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, που τότε πανηγύρισε τον τίτλο. Οι κανονιέρηδες είχαν 49 ματς αήττητοι (Μάιος 2003 με Οκτώβριος 2004), ενώ στη δεύτερη θέση είναι η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο όπου είχε καταγράψει 40 ματς χωρίς να γευτεί την ήττα (Οκτώβριος 2004 – Οκτώβριος 2005).

Ωστόσο, το επίτευγμα της Λίβερπουλ είναι προάγγελος για το τι πρόκειται να ακολουθήσει κι αναμφίβολα ένας πολύ καλός οιωνός, αφού η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς είχε άρει τον προτελευταίο τίτλο στην ιστορία της ομάδας.

 

Τα μοναδικά ρεκόρ που κυνηγάει η Λίβερπουλ:

 

To Top