ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το κέρδος και η απώλεια του Άρη στα τελευταία λεπτά

Μετά το πέρας της 15ης αγωνιστικής όλες οι ομάδες έχουν καταφέρει να… γελάσουν και να… κλάψουν στα τελευταία λεπτά των αγώνων. Μεταξύ αυτών και ο Άρης που μετρά κέρδος αλλά και απώλεια. Γκολ που είτε ήταν νίκης είτε έδινε την ισοπαλία είτε, υπάρχει κι αυτή η περίπτωση, δεν είχε κάποια σπουδαιότητα στην τελική έκβαση της αναμέτρησης.

Ειδικά στην τελευταία περίπτωση, ανήκει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πετύχει 8 γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο των αγώνων τους, ωστόσο κανένα δεν τους έδωσε βαθμό ή βαθμούς. Απίθανο στατιστικά, ωστόσο συμβαίνει. Πάντως, ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει περισσότερα γκολ, 9 τον αριθμό, προσκομίζοντας όφελος τριών βαθμών. Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι, παραδόξως, δεν έχουν δεχθεί γκολ στα τελευταία λεπτά των παιχνιδιών τους, άρα δεν απώλεσαν και βαθμούς.

Απώλεια βαθμών δεν έχει ούτε η εκ των ουραγών Κηφισιά, παρά το ότι τέσσερις φορές στο φινάλε παραβιάστηκε η εστία της. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 2 γκολ από το 80’ και μετά, τα οποία του στέρησαν τρεις βαθμούς. Και, από την άλλη, τα 3 που έχει σημειώσει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, δεν έκριναν την έκβαση των εκάστοτε αγώνων.

Ο Πανσερραϊκός εμφανίζεται τόσο ως ο μεγάλος «νικητής» των τελευταίων λεπτών, αποκομίζοντας πέντε βαθμούς, αλλά και ως ο μεγάλος «χαμένος» αφού στερήθηκε επτά. Ιδιαίτερη αναφορά και στον Αστέρα Τρίπολης, με τους Αρκάδες να μην έχουν χαρεί για κάποιο γκολ στα τελευταία λεπτά, αλλά και τα 9 που δέχθηκαν στο ίδιο διάστημα έφεραν απώλεια μόλις ενός βαθμού.

Δείτε όλα τα γκολ που σημείωσαν ή δέχθηκαν οι ομάδες της Super League από το 80ο λεπτό ως το φινάλε των αγώνων τους και μαζί τους βαθμούς που κέρδισαν ή έχασαν λόγω αυτών:

Ομάδα Υπέρ Κατά Κέρδος Απώλεια

Παναθηναϊκός 9 – 3 –

Ολυμπιακός 8 – – –

Κηφισιά 6 4 3 –

Ατρόμητος 5 5 4 3

ΑΕΚ 5 4 4 4

ΠΑΣ Γιάννινα 3 3 2 1

Παναιτωλικός 3 6 1 1

ΟΦΗ 3 5 4 5

Αρης 3 4 2 3

Πανσερραϊκός 3 7 5 7

ΠΑΟΚ 3 2 – 3

Βόλος ΝΠΣ 2 2 3 1

Αστέρας Τρίπ. 2 9 – 1

Λαμία 2 6 3 6

To Top