Το… καμ-ΑΡΗ της οικογένειας Μέλκα! Όταν το κιτρινόμαυρο μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά (PRESSARIS-photos)

«Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει» λέει ο θυμόσοφος λαός μας και αποδεικνύεται ότι στην περίπτωση του Γιάννη και της Χριστίνας Μέλκα ισχύει ακράδαντα!

Ο προπονητής της Νίκης Αιγινίου, που στο παρελθόν έχει φορέσει για αρκετά χρόνια τη φανέλα του Άρη, έχοντας στο ενεργητικό του ένα πρωτάθλημα Ελλάδας και ένα Super Cup, συμβουλεύει την 18χρονη κόρη του, που είναι μέλος της γυναικείας ομάδας των «κίτρινων», για την αυριανή πρεμιέρα του συνόλου του Γιώργου Περσιανλή στα Γιάννενα.

Μάλιστα, η μικρή βαδίζει απόλυτα στα… χνάρια του μπαμπά, καθώς αγωνίζεται στην ίδια θέση, αυτήν του πασαδόρου! Το κατά πόσο, λοιπόν, ο Γιάννης Μέλκας επηρέασε την κόρη του είναι κάτι που αποκαλύπτουν οι δυο τους στη συνέντευξη που παραχώρησαν στο PRESSARIS!

«Είμαι στην ομάδα του Άρη από τότε που ξεκίνησα ν΄ ασχολούμαι με το βόλεϊ, δηλαδή από 9 ετών! Στην αρχή, μάλιστα, δεν ήθελα καθόλου ν΄ ασχοληθώ με αυτό το άθλημα και σίγουρα η συμβολή του πατέρα μου ήταν καθοριστική», τόνισε η 18χρονη Χριστίνα, η οποία τέλειωσε πέρυσι το σχολείο και πλέον είναι πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών (περιμένει δε την προσμέτρηση των μορίων από τον αθλητισμό για να εγγραφεί στο τμήμα της Νομικής!), και εξηγεί για τη θέση της ως πασαδόρος: «Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ, δεν δοκιμάστηκα σε άλλη θέση, παρά μόνο σε αυτή του πασαδόρου. Είμαι πολύ χαρούμενη, που ακολουθώ τα χνάρια του μπαμπά μου, τον οποίο πρόλαβα και ως αθλητή, αλλά και τώρα δεν χάνω κανένα του ματς!».

 Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μέλκας συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ περήφανος που η κόρη μου αγωνίζεται ως πασαδόρος, γιατί θεωρώ ότι είναι η καλύτερη θέση στο άθλημα του βόλεϊ», ενώ ερωτηθείς για τις συμβουλές που δίνει στην Χριστίνα, είχε να πει: «Σίγουρα, είναι πολλές οι συμβουλές που της δίνω, αλλά θεωρώ σημαντικότερη το ‘να είναι ο εαυτός της’».

 Η 18χρονη πασαδόρος του Άρη, σε ερώτηση σχετικά με το αν θα ήθελε κάποτε να συνεργαστεί ως παίκτρια-προπονητής με τον πατέρα της, δήλωσε: «Φυσικά, αν και ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να συμβεί!».

 Τέλος, αναφερθείσα στο αυριανό ματς της ομάδας της στα Γιάννενα για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 γυναικών, παρ΄ ότι επί της ουσίας είναι πρεμιέρα για τον Άρη, επεσήμανε: «Ξεκινάμε επιτέλους, μετά από ένα μεγάλο διάστημα προετοιμασίας, λόγω των αναβολών των δύο πρώτων αγωνιστικών. Φέτος, οι στόχοι που έχουν τεθεί στην ομάδα είναι υψηλοί. Ξέρουμε ότι το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό, εμείς, όμως, κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όπου μας ενδιαφέρει να παίρνουμε τη νίκη».

To Top