ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το καταπληκτικό πρωτοσέλιδο της «Gazzetta dello Sport» για τον Ντιέγο Σιμεόνε (photo)

Με ένα καταπληκτικό φωτομοντάζ η «Gazzetta dello Sport» παρομοιάζει τον Ντιέγο Σιμεόνε με τον Τσε Γκεβάρα.

“Κομαντάντε Σιμεόνε» είναι ο τίτλος στην πρώτη σελίδα της ιταλικής εφημερίδας που επιλέγει να κάνει ένα αφιέρωμα στον Αργεντινό προπονητή, ο οποίος βγήκε νικητής στην προσωπική μονομαχία του με τον Πεπ Γουαρδιόλα στον πρώτο ημιτελικό της Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Προφανώς και η απόφαση της εφημερίδας να παραλληλίσει τον Σιμεόνε με τον Γκεβάρα δεν έχει να κάνει μόνο με την κοινή καταγωγή του προπονητή με τον πολιτικό και επαναστάτη. Δεν είναι μόνο το πάθος, η φλόγα της νίκης και η ηγετική ικανότητα που διακατέχουν τον Σιμεόνε, αλλά και η προσπάθεια για να κάνει τη δική του επανάσταση στο ποδόσφαιρο χωρίς προφανώς να μπορεί να υπάρξει σύγκριση των δύο ανδρών σε κανένα επίπεδο. Φυσιογνωμικά, πάντως, με το φωτομοντάζ στο πρωτοσέλιδο Σιμεόνε και Γκεβάρα φαίνονται ίδιοι…

Γίνεται, επίσης, αναφορά σε μια από τις πιο γνωστές… ατάκες του προπονητή της Ατλέτικο: «Στην Ισπανία όλες οι ομάδες θέλουν να παίξουν όπως η Μπαρτσελόνα, αλλά δεν έχουν όλες οι ομάδες τους παίκτες της Μπαρτσελόνα. Αυτούς τους έχει μόνο η Μπάρτσα. Επομένως, ο καθένας πρέπει να αγωνιστεί με τα δικά του όπλα».

at-madrid

To Top