ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το “κλειδί” Σομπότοβιτς στην βελτίωση του Άρη και η συνεργασία με Παντελίδη (photo)

Η παρουσία του Σάββα Παντελίδη και των συνεργατών του στον πάγκο του Άρη, βελτίωσε κατά πολύ την εικόνα των “κιτρινόμαυρων” τους τελευταίους μήνες.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Σημαντική είναι η προσφορά του Πέντραγκ Σομπότοβιτς, ο οποίος έχει τον ρόλο του αναλυτή αγώνων και ήρθε στον Άρη μαζί με τον 53χρονο προπονητή.

Εκτός του ότι μαγνητοσκοπεί όλα τα ματς του Άρη και μετά γίνεται η σχετική επεξεργασία και ανάλυση με τον κόουτς (ακολουθεί η ανάλυση λαθών -και όχι μόνο- στους παίκτες ) μαγνητοσκοπεί καθημερινά τις προπονήσεις, ασκήσεις, τακτική, και ατομική τακτική για κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Έπειτα, μαζί με τον Σάββα Παντελίδη και με γνώμονα την ανάλυση που γίνεται, διαμορφώνεται το πρόγραμμα της προπόνησης. Χωρίζει την ανάλυση σε αμυντική σε επιθετική συμπεριφορά -τακτική. Τους τομείς που χρειάζεται βελτίωση σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Μετά τα ματς αρχικά αναλύεται η απόδοση της ομάδας, αμυντικά και επιθετικά.

Γενικώς ο ρόλος του Πέντραγκ Σομπότοβιτς είναι χρήσιμος και σημαντικός για τον προπονητή και εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης αναβάθμισης του τρόπου δουλειάς και της λειτουργίας της ομάδας.

Πρόκειται για κάτοχο διπλώματος προπονητή ΟΥΕΦΑ Α, ενώ είναι δάσκαλος στο Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης Αθηνών.

To Top