ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Το Λάρισα-Άρης μέσα από τους… αριθμούς

Από το κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης θα αρχίσουν το Σάββατο (15/1, 17:00) Λάρισα και Άρης τη διαδρομή τους στο 2022 με το μεταξύ τους παιχνίδι για τη 12η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Αυτό θα είναι ένα από τα τρία παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής μέρας της νέας χρονιάς. Η ομάδα της Λάρισας προέρχεται από τη νίκη στην Πάτρα επί του Απόλλωνα Oscar και εκείνη της Θεσσαλονίκης από την ήττα στο τοπικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Οι αριθμοί του αγώνα μέσα από την ανάλυση του σάιτ του ΕΣΑΚΕ:

Η Λάρισα μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του Κολοσσού H Hotels, υποχρεώθηκε σε τέσσερις διαδοχικές εντός έδρας ήττες, χάνοντας κατά σειρά από το Λαύριο Megabolt, τον Ηρακλή, το Περιστέρι Vitabiotics και τον Ολυμπιακό. Ο Άρης μετράει μία νίκη σε τέσσερα παιχνίδια μακριά από την έδρα του αφού επιβλήθηκε του Προμηθέα και έχασε από Ιωνικό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ Mateco.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Άρης ήταν ο νικητής των τριών από τους τέσσερις αγώνες με τη Λάρισα στη Stoiximan Basket League, ενώ οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες στα δύο παιχνίδια που έγιναν στη θεσσαλική πόλη, αφού…

*Η Λάρισα νίκησε με 92-78 στο ματς της περιόδου 2019-20 που είχε ένα σπάνιο στατιστικό γεγονός. Τέσσερις παίκτες, δύο από κάθε ομάδα, έφτασαν σε double-double. Για τους γηπεδούχους ήταν Σκότι Ρέινολντς (17π, 13ασ.) και Τερέλ Παρκς (16π, 15ρ.) και για τους φιλοξενούμενους ο Μίλαν Μιλόσεβιτς (23π, 10ρ.) και ο Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς (16π, 11ρ).

*Ο Άρης νίκησε στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι με 88-84, έχοντας ως κορυφαίους τον Τζαμάλ Σούλερ με 18 και τον Γιάννη Κουζέλογλου με 15 πόντους. Για τη Λάρισα ο Μπράντον Ρας είχε 20 πόντους και ο Τζέιμς Ουέμπ 15 πόντους, 14 ριμπάουντ και τρεις ασίστ.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

To Top