ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Το “λευκό” επανέφερε τον Άρη στον σωστό δρόμο και ξέπλυνε την ντροπή Λάσκαρη

Από την πράξη… προδοσίας και την ψήφο υπέρ του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου δύο χρόνια πριν στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ από την διοίκηση Λάσκαρη, έγινε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χθες από την ΚΑΕ Άρης και είναι ευχής έργο αυτό το βήμα να έχει και συνέχεια σε συνδυασμό με τις πράξεις των υπόλοιπων ομάδων που ψήφισαν λευκό.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο Άρης δύο χρόνια πριν είχε υποστηρίξει στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ άνθρωπο του ΠΑΟΚ. Το πλήρωσε με διάφορες αποφάσεις σκάνδαλα σε αυτή τη διετία.

Χθες τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Άρης αντέδρασε όπως όφειλε να κάνει για να προασπίσει τα συμφέροντά του. Το λευκό του Άρη στις χθεσινές εκλογές του ΕΣΑΚΕ είναι σαφώς η απόρριψη της επιλογής Γαλατσόπουλου, η απόρριψη της πολιτικής “δουλείας” που ασκεί ο ΕΣΑΚΕ προς την ΕΟΚ, η απόρριψη των δράσεων (που δεν υπάρχουν επί της ουσίας) του ΕΣΑΚΕ για την βελτίωση του προϊόντος, που λέγεται ελληνικό πρωτάθλημα.

Είναι βέβαιο πως το αποτέλεσμα των εκλογών θα ήταν πολύ διαφορετικό, αν οι εκλογές γίνονταν στο τέλος της σεζόν, αλλά και χθες το μήνυμα που εστάλη ήταν ηχηρό.

Ο Γαλατσόπουλος είπε ότι δεν τον προβληματίζει ότι έξι ομάδες από τις 14, δηλαδή σχεδόν οι μισές, του γύρισαν την πλάτη σε μια εκλογική διαδικασία με έναν υποψήφιο. Είτε δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, άρα δικαιώνει αυτούς που ψήφισαν λευκό, είτε την αντιλαμβάνεται και παίζει συγκεκριμένο ρόλο, άρα πάλι δικαιώνει όσους τον καταψήφισαν.

Αν το Ρέθυμνο δεν άλλαζε γνώμη την τελευταία στιγμή, ο Γαλατσόπουλος θα είχε 7 λευκά και οι εκλογές θα ήταν άκυρες. Με τα “αν” όμως δεν γράφεται ιστορία.

Ο Άρης τάχθηκε κόντρα σε μια νοσηρή κατάσταση, που υποστηρίχθηκε – όλως τυχαίως – από ομάδες που παραδοσιακά έχουν εξαιρετικές σχέσεις με την ΚΕΔ.

Με την παρουσία του Χάρη Παπαγεωργίου σε ρόλο γενικού γραμματέα του ΕΣΑΚΕ, έχει πλέον και οντότητα σε ένα διοικητικό συμβούλιο, του οποίου οι ισορροπίες είναι εύπλαστες όπως έδειξε το αποτέλεσμα των εκλογών. Οχτώ ομάδες στήριξαν τον Γαλατσόπουλο, έξι τον αποδοκίμασαν. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο ακόμα που δεν τον ήθελαν, αλλά ας πρόσεχαν. Ο Άρης δεν πρόσεξε προ διετίας και την πάτησε…

Η συνέχεια δεν πρόκειται να είναι εύκολη για όλους όσοι αποφάσισαν να στηρίξουν την ΕΟΚ (επί της ουσίας με τις ευλογίες της βγήκε ξανά ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ) και όσα τραγικά συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

To Top