Το μέλλον της πυγμαχίας του Άρη είναι… παρών!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το κύπελλο πυγμαχίας ακαδημιών που οργάνωσε ο Α.Σ Άρης στις 20 Δεκεμβρίου στο γυμναστήριο πυγμαχίας του γηπέδου “Κλεάνθης Βικελίδης”, με συμμετοχή 13 ομάδων και 68 αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα. 

Το μέλλον της ελληνικής πυγμαχίας έδωσε ένα βροντερό παρών στους συγκεκριμένους αγώνες, αφού έλαβαν μέρος εκτός από άνδρες, παίδες και κορασίδες από ηλικία 6-12 ετών. Στόχος αυτών των αγώνων είναι η αναβάθμιση και η ανάπτυξη της πυγμαχίας ως άθλημα σε μικρές ηλικίες παιδιών.

Η πυγμαχία, που αρχαίο ολυμπιακό άθλημα και μητέρα όλων των μαχητικών αθλημάτων είναι αρκετά παρεξηγημένο στο ελληνικό φίλαθλο κοινό λόγο της μικρής του προβολής, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια προκατάληψη για το συγκεκριμένο άθλημα.

Ο Α.Σ Άρης έχει ως σκοπό την διαφήμιση της πυγμαχίας σε μικρές ηλικίες παιδιών μιας και είναι ο μόνος σύλλογος στην Θεσσαλονίκη, που καλλιεργεί συστηματικά και μεθοδικά ακαδημίες μικρών παιδιών με την σωστή εκγύμναση και διαπαιδαγώγηση από πτυχιούχους γυμναστές των ΤΕΦΑΑ και αναγνωρισμένους από την παγκόσμια ομοσπονδία πυγμαχίας (Α.Ι.Β.Α), προπονητές.

Ο υπεύθυνος της παιδικής ακαδημίας του Άρη, Γιώργος Γκάβεζος (Τ.Ε.Φ.Α.Α -1 STAR A.I.B.A) έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο των μικρών πυγμάχων και δεσμεύεται για ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις για την ανάπτυξη της πυγμαχίας σε μικρές ηλικίες παιδιών.

To Top