Το μεγαλύτερο πανό στον κόσμο μήκους 600 μέτρων! (video)

Οι οπαδοί της Νασιονάλ έγραψαν ιστορία στο ματς με την Τολούκα καθώς ξεδίπλωσαν στις εξέδρες του Centenario “το μεγαλύτερο πανό όλων των εποχών”, μήκους 600 μέτρων.

Η αναμέτρηση Νασιονάλ-Τολούκα για το Κόπα Λιμπερταδόρες χθες το βράδυ  (οι γηπεδούχοι νίκησαν με 4-0  και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τους “16” της διοργάνωσης) θα μείνει στις μνήμες όλων όσοι την παρακολούθησαν δια ζώσης ή την απόλαυσαν σε απευθείας μετάδοση.

Αυτό χάρη στην απίστευτη “δημιουργία” των οπαδών της Νασιονάλ, οι οποίοι λίγο πριν τη σέντρα ξεδίπλωσαν στις εξέδρες του μυθικού “Centenario” του Μοντεβιδέο ένα γιγαντιαίο πανό, που όμοιό του σε μέγεθος δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στα γήπεδα.

Το μήκος του ήταν 600 μέτρα και το ύψος του έφτανε τα 50, με μπλε-λευκό-κόκκινο πανό (στα χρώματα της Νασιονάλ) να απλώνεται στα 3/4 των εξεδρών του γηπέδου και να καλύπτει μία έκταση 30.000 τετραγωνικών μέτρων!

Το γιγαντιαίο πανό κόστισε 70.000 δολάρια (περίπου 55.000 ευρώ) ενώ κατασκευάστηκε και χρηματοδοτήθηκε από 5.000 οπαδούς, τα ονόματα των οποίων είχαν γραφτεί πάνω σε αυτό.

Να σημειωθεί πως οι φίλοι της ουρουγουανικής ομάδας αποφάισαν να φτιάξουν αυτό το πανό ως “απάντηση” σε αντίστοιχη πρωτοβουλία που είχαν πάρει οι φίλοι της Πενιαρόλ πριν από περίπου 2,5 χρόνια, φτιάχνοντας ένα πανό που απλωνόταν σε έκταση 15.000 τετραγωνικών μέτρων.


Το μεγαλύτερο πανό στον κόσμο από τους οπαδούς… από texniti

To Top