Το μεγαλύτερο ταλέντο στην ιστορία του ιαπωνικού μπάσκετ έχει πρότυπο τον Γιάννη

Ο Ρούι Χατσιμούρα, το μεγαλύτερο ταλέντο στην ιστορία της Ιαπωνίας και υποψήφιος για τον 1ο γύρο του ΝΒΑ Draft 2019, παραδέχθηκε ότι έχει πρότυπο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Το όνομα του Ρουί Χατσιμούρα (20 χρονών, 2.03 μέτρα, φόργουορντ) δεν λέει πολλά στο ευρύ (ελληνικό) κοινό. Στα μάτια των σκάουτ του ΝΒΑ όμως πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια εκτός ΗΠΑ και στην Ιαπωνία θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει αναδείξει. Για την ακρίβεια, θεωρείται ο πρώτος παίκτης από την χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου που έχει στα αλήθεια ελπίδα να κάνει καριέρα στο ΝΒΑ!

Ο Χουτσιμούρα λοιπόν, ο οποίος ετοιμάζεται για την τρίτη σεζόν του στο φημισμένο κολέγιο Gonzaga και θεωρείται υποψήφιος να γίνει λότερι πικ στο NBA Draft 2019 (να επιλεγεί δηλαδή στις πρώτες 13 θέσεις) παραδέχθηκε με δηλώσεις του ότι έχει ως πρότυπο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Κουάι Λέοναρντ!

Μιλώντας στο περιθώριο των αγώνων της Ιαπωνίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Ιάπωνας φόργουορντ δήλωσε στο σάιτ της FIBA: “Οι παίκτες που μου αρέσουν είναι ο Κουάι Λέοναρντ και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Μου αρέσει να προσπαθώ να μιμηθώ το δικό τους στυλ παιχνιδιού”.

Την σεζόν 2017/18 0 Χουτσιμούρα – ο οποίος έχει άνοιγμα χεριών 2.18 μέτρα (!) – είχε 11.6 πόντους και 4.7 ριμπάουντ μέσο όρο σε 21 λεπτά συμμετοχής με το Gonzaga.

Πηγή: sport24.gr

To Top