Το… μηδέν στην άμυνα στα πρώτα “θέλω” της φιλοσοφίας του Κάμπος

Μία από τις πολλές αλλαγές που θέλησε να περάσει στον τρόπο παιχνιδιού του Άρη ο Πάουλο Κάμπος και τα έχει καταφέρει -προς το παρόν- στα δύο παιχνίδια που βρίσκεται στον πάγκο ήταν η ομάδα να διατηρεί με σχετική άνεση το μηδέν στην άμυνα.

Στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Γιαννιτσών ο Άρης τα κατάφερε και μάλιστα χωρίς να… ιδρώσει ιδιαίτερα. Έτσι, μετά και το παιχνίδι με τον Ακροπόταμο στην Ελευθερούπολη οι “κίτρινοι” μετρούν αισίως δύο σερί νίκες με 3 τέρματα ενεργητικό και μηδέν παθητικό.

Είναι δεδομένη η επιθυμία του 57χρονου τεχνικού οι παίκτες του Άρη και κυρίως αυτοί της μεσοαμυντικής γραμμής να διατηρούν τις θέσεις τους, να μην επιτίθενται κυριευμένοι από το άγχος, έχοντας ως αποτέλεσμα να αφήνουν κενούς χώρους και να δέχονται κόντρα επιθέσεις, τις οποίες έχουν “πληρώσει” στο παρελθόν.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι παίκτες του Κάμπος χθες περίμεναν τους φιλοξενούμενους να κατεβάσουν την μπάλα, ώστε να κυνηγήσουν οι ίδιοι τις αντεπιθέσεις.

Όπως έχουμε τονίσει και σε παλαιότερο ρεπορτάζ, πρόκειται για κομμάτι της φιλοσοφίας του Βραζιλιάνου που αποσκοπεί στο να αιφνιδιάζει τον αντίπαλο, ώστε να μην γίνεται προβλέψιμο από την αντίπαλη άμυνα ο τρόπος που επιτίθεται ο Άρης.

To Top