ΜΠΑΣΚΕΤ

Το μικρό θαύμα του Άρη και το μυστικό της επιτυχίας!

Όταν ξεκινούσε το φετινό πρωτάθλημα κακά τα ψέματα η πλειοψηφία των ανθρώπων του μπάσκετ πίστευε ότι ο Άρης με το μπάτζετ που είχε ( από τα μικρότερα αν όχι το μικρότερο της κατηγορίας)  αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω των σφαλμάτων του παρελθόντος  θα έδινε μάχη για την σωτηρία του κάτι που γινόταν τα προηγούμενα τελευταία χρόνια

Και όμως ο Άρης έχοντας μια διοίκηση που είχε σαν στόχο πρώτα την οικονομική εξυγίανση και η οποία επέλεξε έναν προπονητή φιλόδοξο αλλά όχι από τα μεγάλα ονόματα (για κάποιους ήταν ρίσκο) κατάφερε να κάνει μια ομάδα αξιοπρεπή και λίγο πριν το τέλος να έχει καταφέρει την συμμετοχή της στα play off κάτι που είχε να συμβεί πέντε χρόνια και συγχρόνως την παρουσία της σε κάποιο Ευρωπαϊκό κύπελλο της περιόδου 2022-23.

Τι είχε ο Άρης φέτος που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια ; Απλό είναι .Παίκτες μαχητές που τα έδιναν όλα μέσα στο γήπεδο και πάλευαν για την νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο αν και σε κάποια παιχνίδια εμφανιζόταν λόγω τραυματισμών με έξι η επτά ετοιμοπόλεμους αθλητές . Αυτό σίγουρα είναι επιτυχία του Γιάννη Καστρίτη και των συνεργατών του .

Μια αγωνιστική πριν το τέλος ο Άρης μπορεί στην κανονική περίοδο να τερματίσει από την πέμπτη έως την έβδομη θέση στην κανονική περίοδο.
Για να τερματίσει πέμπτος θα πρέπει να χάσει ο Προμηθέας στην Λάρισα και να κερδίσει ο Άρης στην Πάτρα τον Απόλλωνα.

Έκτος σίγουρα αν κερδίσει στην Πάτρα η στην χειρότερη περίπτωση αν χάσει στην Πελοποννησιακή πρωτεύουσα και συγχρόνως η Λάρισα ένα από τα δυο εναπομείναντα παιχνίδια της .

Και έβδομος αν χάσει από Απόλλωνα και η Λάρισα κάνει δυο νίκες (Προμηθέα και Ιωνικό εντός).

Αν ο Άρης είναι πέμπτος θα αντιμετωπίσει την τέταρτη ΑΕΚ στα play off. Αν έκτος τον Κολοσσό και αν έβδομος τον ΠΑΟ .

Πάντως ανεξάρτητα ότι και αν γίνει στο τέλος ο Άρης θα έχει πετύχει ένα μικρό θαύμα και θα αξίζουν συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές.

ΥΓ: Σχετικά με το τελευταίο παιχνίδι ο Άρης νίκησε την Λάρισα με 82-70 γιατί πέρα από την μαχητικότητα των παικτών του είχε ένα εκπληκτικό επιθετικά Σακούρ Τζούστον που πέτυχε 19 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά με 8/10 προσπάθειες δηλαδή 80% (7/9 δίποντα ,1/1 τρίποντα)!!!

** Το σχόλιο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ στο PRESSARIS είναι μια προσφορά του κορυφαίου ζαχαροπλαστείου ΑΜΟΡΕ!

To Top