ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το “μικρό θαύμα” του Άρη! Τροπαιούχος και στην ξιφασκία (photo)

Τον Ιανουάριο του 2017 δημιουργείται το Τμήμα Ξιφασκίας του Άρη. Το ολυμπιακό αυτό άθλημα χωρίζεται σε 3 όπλα. Το όπλο που διάλεξε ο “θεός” να αγωνίζεται και να μαθαίνει στα παιδιά του είναι η σπάθη. Ένα όπλο που στηρίζεται στην ιδιαίτερη του τεχνική στην πνευματική και φυσική κατάσταση του αθλητή και είναι το όπλο που μας χάρισε ολυμπιακή νίκη.

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο η σπάθη του Άρη πηγαίνει από επιτυχίες σε επιτυχίες κάνοντας τον σύλλογο πρώτο στην Θεσσαλονίκη και έναν πλέον από τους δυνατούς παίχτες στον χώρο της ξιφασκίας.

Στης 25 Νοεμβρίου ο Άρης στέλνει τα μικρά του παιδιά (παμπαίδες-παγκορασίδες) στην Αθήνα στο ολυμπιακό στάδιο για Πανελλήνιους Αγώνες.

Τα παιδιά αγωνίστηκαν σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Στην κάτω των 10ετών για αγόρια και κορίτσια και στην κάτω των 13 ετών.Ο σύλλογος συμμετέχει με αθλητές και αθλήτριες και στις δύο κατηγορίες.

Παρότι το επίπεδο των αγώνων ήταν εξαιρετικά υψηλό τα αποτελέσματα των παιδιών στους αγώνες ήταν θεαματικά και συναρπαστικά.

Η σωστή δουλειά από τους προπονητές και το σθένος των παιδιών που ρίχτηκαν στην μάχη απέδωσε καρπούς.

Στην κατηγορία κάτω τον 10 ετών στα αγόρια ο τίτλος των πρωταθλητών ήταν υπόθεση μόνο του Άρη. Βρέθηκαν στο τελικό μετά από 6 αγώνες ο καθένας, ο Γρόλλιος Θωμάς και ο Λεωτόν Λάζαρος, αθλητές του Άρη Θεσσαλονίκης. Ο Λεωτόν Λάζαρος μετά από 4 νικηφόρους αγώνες στον όμιλο του περνάει στην 16άδα, κερδίζει τους αγώνες για την 8άδα, 4άδα και χάνει στον τελικό από τον Γρόλλιο Θωμά. Ο Θωμάς ακολουθώντας παράλληλη πορεία βγαίνει από τον όμιλό του νικητής περνάει στη 16άδα, κερδίζει και αυτός άνετα τους επόμενους αγώνες στην  8άδα, 4άδα όπου αντιμετωπίζει στον τελικό τον συναθλητή του Λάζαρο. Η μεταξύ τους μάχη συναρπαστική η οποία έδωσε το κύπελλο και το  χρυσό μετάλλιο στον Θωμά και το αργυρό μετάλλιο και τη δεύτερη θέση στον Λάζαρο.

Φανταστική ήταν και η εμφάνιση των Τίμου Γιαγκουστίδη και Χρήστου Σουσούρα όπου παρόλο την έλλειψη εμπειρίας τους μιας και ήταν η πρώτη τους συμμετοχή σε αγώνες καταφέρνουν και περνάνε στον 2 γύρο δίνοντας 4 αγώνες ο καθένας τους και κερδίζοντας τον αγώνα για την 16άδα. Όπου ο πρώτος καταλαμβάνει την 14η θέση και ο δεύτερος την 16η θέση.

Στα κορίτσια στην κατηγορία των κάτω τον 10 ετών η Εβίτα Καβέλη κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο μετά από 6 νικηφόρους αγώνες. Έδωσε 4 από τους 7 αγώνες της για την έξοδο από τον όμιλό της κερδίζοντας με 5-0 τρεις από τους 4 αγώνες της και τον άλλο με 5-1 περνώντας στην πρώτη θέση στην γενική κατάταξη. Μετά, όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους για το μετάλλιο. Κερδίζει στην πορεία τους νοκ άουτ αγώνες με 10-1 και 10-5 όπου φτάνοντας στον ημιτελικό και όντας από τις μικρότερες της κατηγορία της χάνει και παίρνει το χάλκινο μετάλλιο.

Σε αυτήν την κατηγορία η Γαβριέλα Γραβάνη η οποία μετέχει πρώτη φορά και αυτή σε αγώνες δείχνοντας το σθένος της περνάει την φάση των ομίλων κερδίζει των αγώνα για την 8άδα ενώ χάνει στην προσπάθεια της να μπει στη φάση των τέσσερεις και καταλαμβάνει τελικά την 6η θέση.

Στην κατηγορία των αγοριών κάτω από 13 ετών η ομάδα συμμετέχει με τον Γκύ-Γεώργιο Λεωτόν ο οποίος δίνει 5 αγώνες στον όμιλό του βγαίνοντας με 4 νίκες και κερδίζει την 13η θέση στην κατάταξη των ομίλων, στην συνέχεια κερδίζει τους αγώνες για την 16άδα και την 8άδα και χάνει στην 4άδα από αθλητή ο οποίος παίρνει στην συνέχεια και το χρυσό μετάλλιο. Ο Γκυ όντας από τους μικρότερους στην κατηγορία του παίρνει τελικά την όγδοη θέση.

Στα κορίτσια αυτής της κατηγορίας η συμμετοχή γίνεται από την Αναστασία Φραγκοπούλου μιας από τις μικρότερες ηλικιακά σε αυτήν την κατηγορία. Η Αναστασία κερδίζει τους 4 από τους 6 αγώνες του ομίλου της και περνάει στην φάση των 16 κερδίζοντας την 10η θέση. Κερδίζει των αγώνα για την 16άδα και χάνει αυτόν για την 8άδα από την μεγαλύτερη ηλικιακά από αυτήν αθλήτρια, κερδίζοντας τελικά την δέκατη θέση στην γενική κατάταξη.

Η μέχρις στιγμής πορεία της ομάδας δείχνει περίτραναότι η υπόθεση της σπάθης σε αυτές τις ηλικίες και όχι μόνο γίνεται υπόθεση του Άρη.

Θα πρέπει εδώ να αναφερθούμε στο καταπληκτικό κλίμα που υπήρχε μεταξύ των γονιών και των παιδιών το οποίο έδειξε ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς.

Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε κάτω από την πετυχημένη δουλειά των προπονητών μαζί με την βοήθεια που δόθηκε από τους Ιάσονα Λεσγίδη και Σοφίας Τσουρούτακαι του Γιώργου Τσουρούτααυτήν την εξαιρετική αλλά και δύσκολη προσπάθεια και να φέρουμε στο σύντομο μέλλον ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

 

To Top