ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Το Μουσείο Μπάσκετ του Άρη και η Art-Thessaloniki “ενισχύουν” την ομάδα με αμαξίδιο (video-photos)

Το Μουσείο Μπάσκετ του Άρη και η Art-Thessaloniki “ενισχύουν” την ομάδα με αμαξίδιο! Αθλητισμός και τέχνη δεν είναι έννοιες ασύνδετες. Είναι αλληλένδετες και σε κάποιες περιπτώσεις ταυτόσημες! Η ΚΑΕ Άρης το αποδεικνύει και στην πράξη…

Χθες (01/12) εγκαινιάστηκε το περίπτερο του Μουσείου Μπάσκετ του Αρη στην 1η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair, που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 4 Δεκεμβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στο περίπτερο 10.

Όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ Άρης: “Το «παρών» έδωσε μεταξύ άλλων ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΑΡΗΣ ΚΑΕ, κ. Εμαννουήλ Λάσκαρης, ο οποίος στις δηλώσεις του (όπως άλλωστε και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου Μπάσκετ του ΑΡΗ, κ. Πέτρος Ράσογλου) «στάθηκε» στον ξεχωριστό σκοπό αυτού του εγχειρήματος. Και αυτός δεν είναι άλλος από την ενίσχυση της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο του ΑΡΗ.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 03.12.2016 στις 17:00 και κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ ΑΡΗΣ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ για το πρωτάθλημα Ελλάδος, οκτώ καλλιτέχνες, απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., θα φιλοτεχνήσουν, εντός του αγωνιστικού χώρου, πίνακες ζωγραφικής σχετικούς με το μπάσκετ, όπως το αφουγκράζεται και το εισπράττει η σύγχρονη τέχνη.

Εντός του Δεκεμβρίου του 2016 οι πίνακες αυτοί θα εκτεθούν στους χώρους του Μουσείου, θα πωληθούν, και τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν, ως ενίσχυση, στην ομάδα μπάσκετ του ΑΡΗ με αμαξίδιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Εμμανουήλ Λάσκαρης (Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΑΡΗΣ ΚΑΕ):

«Η ΑΡΗΣ ΚΑΕ μαζί με την ART Θεσσαλονίκη στην ουσία ενώνεται για έναν σκοπό: Να βοηθήσουν την ομάδα με αμαξίδιο. Καλούμε τον κόσμο στην αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Κολοσσό Ρόδου, όπου θα πραγματοποιηθεί η παράλληλη δράση της ART Θεσσαλονίκη με σκοπό να ενισχύσουμε την ομάδα με αμαξίδιο».

Πέτρος Ράσογλου (Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου Μπάσκετ του ΑΡΗ):

«Η πρώτη ART Θεσσαλονίκη είναι μια πάρα πολύ μεγάλη έκθεση σύγχρονης τέχνης που γίνεται αυτές τις μέρες στην πόλη μας και φιλοδοξεί να μεταφέρει την σύγχρονη τέχνη στον κόσμο της Θεσσαλονίκης. Ευελπιστούμε ό,τι πάνω από 5.000 άτομα θα επισκεφτούν την foire αυτή. Το Μουσείο Μπάσκετ του ΑΡΗ, ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνικής και αθλητικής ζωής της πόλης ήταν φυσικό πως θα έδινε την βοήθειά του σε αυτή την διοργάνωση. Έτσι συμμετέχει στις εκδηλώσεις της πρώτης ART Θεσσαλονίκη και μάλιστα εκτός από το περίπτερο που υπάρχει σε αυτούς τους χώρους, πραγματοποιεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου την ώρα του αγώνα με τον Κολοσσό μία live ζωγραφική με οκτώ καλλιτέχνες, που θα ζωγραφίσουν οκτώ πίνακες. Αυτοί οι πίνακες θα εκτεθούν στο Μουσείο Μπάσκετ του ΑΡΗ, θα πουληθούν και τα έσοδα θα διατεθούν στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του ΑΡΗ. Γνωρίζοντας ότι αυτό ίσως γίνει θεσμός για την Θεσσαλονίκη, πιστεύουμε ό,τι και του Μουσείο Μπάσκετ του ΑΡΗ θα συμμετέχει πάντα σε αυτές τις εκδηλώσεις»”.

dsc-7910 mouseio

To Top