Το μπάσκετ επιστρέφει: Τζάμπολ σήμερα στο πρωτάθλημα Γερμανίας!

Έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες, το μπάσκετ επιστρέφει στην Ευρώπη με το πρωτάθλημα της Γερμανίας να κάνει τζάμπολ σήμερα (6/6).

Από τα μέσα Μαρτίου, όταν όλα τα πρωταθλήματα και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις διακόπηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι απανταχού μπασκετικοί βίωσαν ένα… στερητικό σύνδρομο. Ωστόσο, η δράση στα παρκέ επιστρέφει!

Όπως και στην περίπτωση του ποδοσφαίρου, έτσι και στο μπάσκετ, η αρχή γίνεται από την Γερμανία με την BΒL να ανοίγει αυλαία σήμερα με δύο παιχνίδια (Γκέτινγκεν – Κράιλσχαϊμ στις 17:30 και Μπάγερν – Ουλμ στις 21:30).

Όσον αφορά στο format, με το οποίο θα κλείσει η σεζόν, 10 ομάδες έχουν συγκεντρωθεί στο Μόναχο, όπου θα διεξαχθούν όλες οι αναμετρήσεις (35) από τις 6 μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Οι 10 ομάδες είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους τους οποίους μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία…

Οι ομάδες κάθε ομίλου θα τεθούν αντιμέτωπες από μία φορά και στη συνέχεια οι τέσσερις πρώτες από κάθε γκρουπ θα πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Ο νικητής στις σειρές προημιτελικών, ημιτελικών και τελικών θα κρίνεται με βάση τη συνολική διαφορά πόντων στα δύο ματς που θα δίνουν οι ομάδες κάθε ζευγαριού μεταξύ τους. Τέλος, θα διεξαχθεί κι ένα παιχνίδι ανάμεσα στις ομάδες που θα αποκλειστούν για να κριθεί η 9η και η 10η θέση.

To Top