Το μπάσκετ του Άρη εκπέμπει SOS!

Ο Άρης εκπέμπει SOS κυρίως προς τους μετόχους του! Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΕ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων και εκεί να παρθούν αποφάσεις που αφορούν την ύπαρξη του τμήματος! Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι το ζήτημα της αγωνιστικής ενίσχυσης είναι πολύ δευτερευόν σε σχέση με ότι (δεν) συμβαίνει στο τμήμα μπάσκετ.

Όσοι πίστευαν ότι το πρόβλημα του Άρη θα τελειώσει με την ρύθμιση της οφειλής προς την εφορία έσφαλλαν. Το πρόβλημα του Άρη δεν είναι ούτε καν οι οφειλές που υπάρχουν προς τρίτους, ούτε το αν θα “βγει” ή όχι η φετινή χρονιά. Το πρόβλημα του μπασκετικού Άρη είναι η εγκατάλειψη που έχει δεχτεί από όλους και κυρίως από τους μετόχους (εξαιρείται ο Τζεβελέκης που πλήρωσε το 90% της προκαταβολής στην εφορία), αλλά και από την ΣΑΡΙΣΑ.

Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο, η ΣΑΡΙΣΑ και τα μέλη της είχαν προσκληθεί εγγράφως να παραστούν με σκοπό να ενημερώσουν αν και πόσο θα μπορέσουν να βοηθήσουν οικονομικά την ΚΑΕ, ώστε αυτή να προχωρήσει σε απόκτηση παικτών (Τσαλδάρης και κοινοτικός σέντερ). Κανένα μέλος της ΣΑΡΙΣΑ δεν εμφανίστηκε και ούτε χθες έγινε συνάντηση των μελών γιατί δεν βόλευε η ώρα και η μέρα! Ουδείς μπορεί να κατηγορήσει τα μέλη της ΣΑΡΙΣΑ για την δράση τους τα τελευταία δύο χρόνια και την οικονομική στήριξη που παρείχαν στην ΚΑΕ. Η στάση τους, όμως, είναι ανακόλουθη των εξαγγελιών και των ανακοινώσεών τους από τις 21 Ιουλίου και μετά. Περίμεναν να λυθεί το θέμα της εφορίας για να ενεργοποιηθούν, λύθηκε εδώ και τρεις βδομάδες και όμως παρέμειναν σε αδράνεια, χωρίς καν να βγουν και να πουν ότι ή δεν θέλουν ή δεν μπορούν να βοηθήσουν, χωρίς καν να μπορέσουν να βρεθούν μεταξύ τους!

Οι μέτοχοι είναι… αμέτοχοι και όσο κι αν θέλουν να ισχυρίζονται τα μέλη της ΓΕΝΕΣΙΣ ότι το κεφάλαιο ΓΕΝΕΣΙΣ έχει κλείσει, αυτοί είναι μέτοχοι και σε αυτούς ανήκει η ΚΑΕ Άρης και αυτοί θα πρέπει να αποφασίσουν πώς θέλουν να είναι το μπασκετικό τμήμα. Αυτός είναι και ο σκοπός της απόφασης για έκτακτη γενική συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί – βάσει νόμου – 22 μέρες μετά την ημέρα δημοσίευσης της πρόσκλησης. Το ιδανικό θα ήταν να βρεθούν οι μέτοχοι αύριο κιόλας, αν θέλουν να βγάλουν από το τέλμα το τμήμα που έχει προσφέρει 21 τίτλους στον σύλλογο. Ήρθε η ώρα να βγει ο καθένας μπροστά και να πάρει θέση, να γίνει… μέτοχος.

Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί υπό αυτό το καθεστώς και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παραίτησής του, αν δεν δώσουν το παρών οι μέτοχοι στην έκτακτη γενική συνέλευση. Κάτι τέτοιο ίσως οδηγήσει και σε λύση διοίκησης πρωτοδικείου…

To Top