Το Μπερναμπέου γιορτάζει και «θυμάται» το… «δυνατά, πιο δυνατά» ! (videos)

Ένα από τα ιστορικότερα και πιο επιβλητικά γήπεδα στον πλανήτη το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» έχει σήμερα τα γενέθλιά του, γιορτάζει και «θυμάται» το «δυνατά, πιο δυνατά» που ακούστηκε από τα χείλη των φιλάθλων του Άρη, ένα χρόνο πριν!
  
Το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης άνοιξε σαν σήμερα τις πύλες του, συγκεκριμένα, στις 14 Δεκεμβρίου του 1947, όταν και εγκαινιάστηκε… Σήμερα γιορτάζει τα 64α γενέθλιά του, μαζί του και η Ρεάλ Μαδρίτης. Την ίδια ώρα, οι φίλαθλοι του Άρη θυμούνται ότι περίπου τέτοιες μέρες, πέρσι τον Δεκέμβρη, έκαναν το επιβλητικό στάδιο να… νιώσει την κιτρινόμαυρη φλόγα με τα συνθήματά τους, τα κασκόλ και τις σημαίες τους.

Το σύνθημα «δυνατά, πιο δυνατά…» ακούστηκε στις κερκίδες του σταδίου, οι σημαίες του Άρη ξεδιπλώθηκαν και υψώθηκαν ψηλά μαζί με την περηφάνια ενός λαού. Η αφορμή ήταν φυσικά το παιχνίδι με την Ατλέτικο, το οποίο εξελίχθηκε σε έπος, σε μια ιστορική συνάντηση που δεν ξεχάσει κανείς φίλος του Άρη, μέχρι την… επόμενη.

Ανασύραμε από το αρχείο μας, κάποια από τα σχόλια που είχαμε γράψει τότε στην εφημερίδα «Μακεδονία»:

«Όσο πιο μακριά βρίσκεσαι από την ελληνική ποδοσφαιρική επικράτεια, τόσο “η Ελλάδα σε πληγώνει” με τα προβλήματα, τις ελλείψεις της, τη λάθος νοοτροπία. Δεν χρειάστηκε να κάνουμε το τουρ του “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, ενός σταδίου-θρύλος, της ομάδας-θρύλος του πλανήτη, Ρεάλ Μαδρίτης, για να διαπιστώσουμε το αυτονόητο. Η Ελλάδα πράγματι μας πληγώνει όταν αντικρίζουμε μεγέθη όπως η Ρεάλ, ή όταν βιώνουμε τον τρόπο με τον οποίο αγαπούν και υπηρετούν το ποδόσφαιρο στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στην Ισπανία γενικότερα…
Το κλίμα στη Μαδρίτη ήταν ψυχρό από το απόγευμα της Τρίτης, όταν πατήσαμε για πρώτη φορά το αχανές “Μπαράχας”, το αεροδρόμιο της ισπανικής πρωτεύουσας. Δεν ήταν τόσο το πολικό κρύο και το χιόνι που είχε πέσει 24 ώρες πριν στη Μαδρίτη, όσο εκείνο το εκκωφαντικό 5-0 της διαστημικής Μπαρτσελόνα σε βάρος της “βασίλισσας” την προηγούμενη βραδιά. Την ώρα που η Ισπανία βρίσκεται στον προθάλαμο του ΔΝΤ και έχει τα δικά της εσωτερικά προβλήματα, ο διασυρμός -με συνοπτικές διαδικασίες- της Ρεάλ από την ομάδα της Καταλονίας ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στους δρόμους της πόλης… Από την Πλάζα ντελ Σολ μέχρι την Πλάζα Μαγιόρ, εκεί όπου στήθηκε το ιστορικό κομβόι των οπαδών του Άρη, αυτό ήταν το κυρίαρχο θέμα…
Υπάρχει όμως και η επιστημονική φαντασία, αυτή την οποία πιστέψαμε ότι ζούμε περνώντας τις πύλες του επιβλητικού “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”… Μαζί μας δεκάδες αρειανοί φίλαθλοι, οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την εμπειρία ενός συλλόγου με τους περισσότερους τίτλους στον κόσμο. Μια περιήγηση στο γήπεδο της “βασίλισσας” μπορεί να κοστίζει 16 ευρώ, όμως μπροστά στη λάμψη και στο εκτόπισμα του συλλόγου, τα χρήματα αυτά μοιάζουν ελάχιστα».

Ήταν πραγματικά μια σπουδαία εμπειρία για όλους όσοι την έζησαν, με μια ευχή που είτε έμεινε απλά στο μυαλό, είτε εξωτερικεύτηκε από τα χείλη των πιο τολμηρών: «Μακάρι κάποτε να παίξει εδώ ο Άρης και να γράψει ιστορία».
  

Πάρτε μια γεύση από την παρουσία των φίλων του Άρη στο «Μπερναμπέου»:
{youtube}02mDOhB5JKc|540|405|1{/youtube}

{youtube}LzV3kEpjW-A|720|405|1{/youtube}
 
Θυμηθείτε τη μεγαλειώδη πορεία των φιλάθλων του Άρη στη Μαδρίτη για το «Βιθέντε Καλντερόν»:
{youtube}3zW4nirR7Ig|720|405|1{/youtube}

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!  

To Top