Το «Μπομπονέρα»… φλέγεται, η Μπόκα χτυπάει κούπα!

Όλα είναι έτοιμα για τον πρώτο μεγάλο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, ανάμεσα σε Μπόκα Τζούνιορς και Κορίνθιανς, οι οποίες θα διαστευρώσουν τα… ξίφη τους, τα ξημερώματα της Παρασκευής (03:50 ώρα Ελλάδας), στο θρυλικό «Μπομπονέρα»!

Η Νότια Αμερική ζει και αναπνέει για την… πρώτη πράξη του τελικού, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου και βέβαια στο ανυπέρβλητο στάδιο του Μπουένος Άιρες δεν θα πέφτει καρφίτσα.

Η Μπόκα θα βρεθεί για δέκατη φορά στην ιστορία της στον τελικό του θεσμού και το να φτάσει εδώ ήταν ο μεγάλος της στόχος, για τον οποίο στερήθηκε το πρωτάθλημα Κλαουσούρα, το οποίο τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε έδειχνε πως θα κατακτούσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις τρεις τελευταίες φορές που πήρε το τρόπαιο αντιμετώπισε ομάδες από την Βραζιλία, ενώ την κούπα την έχει κατακτήσει έξι φορές και σε ενδεχόμενη έβδομη κατάκτηση θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της Ιντεπεντιέντε! Στα ημιτελικά του Λιμπερταδόρες πέρασε πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι και η ίδια θα περίμενε το εμπόδιο της Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε. Μετά το καθαρό 2-0 στο «Μπομπονέρα», παιχνίδι στο οποίο επιβλήθηκε με τη… φανέλα και εμφάνισε το καλό της πρόσωπο, πήρε 0-0 στη ρεβάνς της Χιλής, έχοντας ευκαιρίες (και δοκάρι) να καθαρίσει την πρόκριση από νωρίς. Βέβαια είχε και η ομάδα της Χιλής δύο δοκάρια στην επανάληψη (54’, 81’) αλλά γενικά δεν κινδύνεψε η πρόκριση.

«Την Τετάρτη μπορεί να είναι το τελευταίο μου παιχνίδι στο Μπομπονέρα», προανήγγειλε ο 39χρονος στόπερ Σκιάβι, ενώ και ο Ρικέλμε είπε πως «σίγουρα θα είναι οι τελευταίοι τελικοί της καριέρας μου. Δεν ξέρω πώς να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου».

Εν όψει Κορίνθιανς, ο ηγέτης της Μπόκα σχολίασε: «Αναμετρώνται οι καλύτεροι. Το αργεντίνικο και το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο είναι τα καλύτερα, είναι καλό που βρίσκονται στον τελικό. Θα κερδίσει αυτός που θα παίξει καλύτερα. Και είναι καλό που δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ. Είμαστε άξια στον τελικό, ενώ και η Κορίνθιανς για κάποιο λόγο βρίσκεται εδώ. Το Μπομπονέρα είναι το μόνο γήπεδο στον κόσμο που κουνιέται, όταν τραγουδάνε όλοι μαζί».

Από την άλλη πλευρά για την Κορίνθιανς είναι η παρθενική της συμμετοχή σε τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες και θέλει να κρατήσει τον τίτλο στην χώρα του καφέ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Πέρυσι η Σάντος, την οποία απέκλεισε στον ημιτελικό και πρόπερσι η Ιντερνασιονάλ τα κατάφεραν, ενώ σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα τελευταία επτά χρόνια η Βραζιλία έχει τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο στο μεγάλο τελικό!

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της τελευταίας 10ετίας πραγματοποίησαν οι Βραζιλιάνοι, με την πορεία τους και την πρόκρισή στον τελικό. Λίγους μήνες μάλιστα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις στη διοργάνωση και από αρκετά νωρίς απέδειξαν ότι το… όνειρο δεν ήταν τελικά και τόσο μακριά.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Μπόκα: Οριόν, Ρονκάλια, Σκιάβι, Καρούσο, Ροντρίγκες, Λεντέσμα, Σομόζα, Ερβίτι, Ρικέλμε, Μόουτσε, Σίλβα.
Κορίνθιανς: Κάσιο, Αλεσάντρο, Καστάν, Σικάο, Σάντος, Ραλφ, Παουλίνιο, Ντανίλο, Άλεξ, Ενρίκε, Έμερσον.

Διαιτητής: Ενρίκε Όσες (Χιλή)

To Top