ΑΠΟΨΕΙΣ

Το μυαλό στο ban! Να τελειώσει αυτό το μαρτύριο, όσο πιο ανώδυνα γίνεται…

Η εικόνα ενός “άδειου”, από ψυχολογία, κίνητρο και παίκτες Άρη είναι ότι χειρότερο θα περίμενε κανείς για την τελική ευθεία της φετινής σεζόν.

Τέσσερις “στροφές” για το φινάλε και χθες οι “κιτρινόμαυροι” αντιμετωπίστηκαν σαν… σάκος του μποξ, από μία ΑΕΚ που είχε όλα τα παραπάνω και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό. Προερχόταν από “διπλό” επί του ΠΑΟΚ, του άμεσου διεκδικητή της 2ης θέσης, ενώ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” πριν λίγες μέρες, στο ίδιο γήπεδο, είδε την τύχη να της χαμογελά στο… 96΄και από αποκλεισμένη, να είναι αυτή που πήρε εν τέλει το “εισιτήριο” για τον τελικό του Κυπέλλου.

Συν τις άλλοις, συγκριτικά με τον Άρη, το ρόστερ αυτή τη στιγμή μοιάζει πληρέστατο. Αναλογιστείτε, πως ως αλλαγές χρησιμοποιήθηκαν οι Αραούχο, Σιμάνσκι, Αλμπάνης, Οικονόμου και Σαμπανάτζοβιτς, τη στιγμή που ο Άρης είχε μόλις μία, τον νεαρό Μπακούτση.

Ευθύνη στην σημερινή εικόνα του Άρη, δεν μπορούν να έχουν οι ποδοσφαιριστές που είναι στην ομάδα αυτή τη στιγμή. Αυτοί που απέμειναν προσπαθούν να ολοκληρώσουν με όση περισσότερη αξιοπρέπεια γίνεται την φετινή σεζόν. Έχουν μπροστά τους ακόμα τέσσερα ματς, παίζουν από τις 20 Ιουνίου αγώνες ανά τρεις ημέρες, ενώ έχουν ακόμα δύο αναμετρήσεις αυτή την εβδομάδα!

Οι παίκτες του Άρη να κριθούν για όλα τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας μέσα στη σεζόν, τις εντός έδρας ήττες, τις κακές εμφανίσεις εκτός έδρας, αλλά όχι για αυτά τα παιχνίδια που ακολούθησαν μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ.

Και να θέλουν να τα δώσουν όλα σε κάθε ματς, είναι εφικτό; Εχουν τις δυνάμεις για μία άνιση μάχη, όταν ο αντίπαλος έχει περισσότερες επιλογές. Πως θα αντέξουν στα υπόλοιπα ματς και το κυριότερο, κάτι που κανείς δεν θέλει να δει, είναι τον Άρη να μην μπορεί να συμπληρώσει ούτε 11άδα, εάν έχει τιμωρίες και τραυματισμούς νέους.

Χθες για παράδειγμα, από την κούραση και τα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της ΑΕΚ που είχαν κίνητρο στο ματς, Σάσα και Μαντσίνι, ένιωσαν κάποιες ενοχλήσεις παρότι δεν είναι κάτι σοβαρό, ενόψει Ολυμπιακού την Τετάρτη.

Αυτό που ενοχλεί είναι πως μετά την ρεβάνς του Κυπέλλου και τον αποκλεισμό από τον τελικό, ο Άρης δείχνει προς τα έξω μία εικόνα… διάλυσης. Αναλογιστείτε, όμως, τι συνέβη φέτος σε αυτή την ομάδα. Τα κενά του περασμένου καλοκαιριού στο ρόστερ, έγιναν πιο έντονα, όταν το μεταγραφικό ban δεν επέτρεψε, διορθώσεις τον Ιανουάριο. Δεν επιτράπηκε ούτε καν να προωθηθούν παίκτες από την 2η ομάδα. Άλλωστε, αυτό παρουσιάζει ως ρόστερ ο Παναθηναϊκός, που έχει τους 8 από τους 20 από την Κ19. Συν τα όσα συνέβησαν με την πανδημία και τα νέα δεδομένα της UEFA στα συμβόλαια που ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου. Για να κρατήσει κάποιους ο Άρης, για έναν ακόμα μήνα, θα έπρεπε να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στη τσέπη, ενώ υπήρχαν κι αυτοί που παρά τις προτάσεις που τους έγιναν, απλά δεν ήθελαν να παραμείνουν.

Υποχρέωση της τωρινής διοίκησης του Άρη είναι να λύσει το θέμα του ban, με… τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όπως δεσμεύτηκε να κάνει. Διότι αποτελεί μονόδρομο για τον σύλλογο, ώστε να μπορέσει να κοιτάξει με αισιοδοξία την “επόμενη μέρα”. Οι επαφές με τους Σιστόν, Ουμπίδες, Μαγκνταλένα (μάνατζερ),  Πορτίγια έχουν γίνει προκειμένου να υπάρξει διακανονισμός για την άρση του ban. Μόνο ο τελευταίος δείχνει να… στυλώνει τα πόδια και να ζητάει περισσότερα χρήματα απ΄όσα του προτάθηκαν. Η “χρυσή τομή” θα βρεθεί ακόμα κι αν χρειαστούν κάποιες υποχωρήσεις.

Όσον αφορά τις υποθέσεις των Ίμπε και Ντουρμισάι, για τις οποίες ο Άρης προσέφυγε στο CAS; Ειδικά για τον δεύτερο, οι “κιτρινόμαυροι” θέλουν να αποδείξουν ότι είναι ξεκάθαρη ευθύνη της ΕΠΟ η έκδοση του δελτίου του, προκειμένου στη χειρότερη να πετύχουν μία αναστολή της ποινής του ban, ώστε να μπορέσουν κανονικά να κάνουν μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι, μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο και να αποφύγουν κάθε ανάλογη περίπτωση.

Από πλευράς Άρη γίνεται προσπάθεια τις τελευταίες μέρες, όλα να τελειώσουν μέχρι τις 20 Ιουλίου, προκειμένου να προσχωρήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν.

Υ.Γ. Με τις εμφανίσεις του στα πλέι οφ, ο Χουλιάν Κουέστα, “φωνάζει” στον Άρη… “ανανεώστε με”.

Υ.Γ.1. Από την χθεσινή αναμέτρηση, ως μοναδικό κέρδος, μπορεί να χαρακτηριστεί η εμφάνιση του 19χρονου Μπαγκαλιάνη, ο οποίος έχει το ποδοσφαιρικό θράσος και το ταλέντο για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στον Άρη της επόμενης σεζόν.

 

 

 

 

 

To Top