Το νέο σήμα του σκακιστικού τμήματος του Άρη!

Οι ιθύνοντες του σκακιστικού τμήματος του Άρη, που φέτος συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας, προχώρησαν στη δημιουργία του νέου σήματος αυτού, με τη βοήθεια του Ν.Β., φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνικών του Αθλητισμού, στη Ρουέν της Γαλλίας.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα του τμήματος στο facebook: «Το σήμα αυτό συνταιριάζει τον θεό Άρη με τον Λευκό Πύργο του σκακιού -άμεση αναφορά στο κλασσικό σύμβολο της πόλης της Θεσσαλονίκης-. Η δημιουργία του σήματος οφείλεται στον Ν.Β., φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνικών του Αθλητισμού, στη Ρουέν της Γαλλίας.

Είναι λίγο-πολύ γνωστό ότι Κάϊσσα ονομάζεται η μυθική «θεά» του σκακιού.
Ο θεός του πολέμου Άρης, για να «κατακτήσει» την πανέμορφη νύμφη Κάϊσσα ζήτησε τη βοήθεια της Αφροδίτης, κι αυτή του υπέδειξε να εφεύρει ένα παιχνίδι που να προσφέρει διασκέδαση, αλλά και να διακρίνεται από την ευρηματικότητα και την πρωτοτυπία του. Έτσι λοιπόν ο Άρης εμπνεύστηκε το σκάκι και μ’ αυτό κατάφερε να εντυπωσιάσει και τελικά να εκπορθήσει την Κάϊσσα.

Όλα αυτά περιγράφονται με λεπτομέρειες στο ομώνυμο ποίημα του Άγγλου Γουίλιαμ Τζόουνς, το 1763.

Ελπίζουμε ότι η σκακιστική ομάδα και όλοι οι σκακιστές της θα επιδείξουν παρόμοιες ικανότητες στις επερχόμενες ομαδικές και ατομικές αναμετρήσεις της νέας αγωνιστικής χρονιάς!».

To Top