ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Το νέο στολίδι της Βιλερμπάν έτοιμο το 2020 με απόφαση Πάρκερ! (photos)

Η Στρασμπούρ ακολούθησε το παράδειγμα της Βιλερμπάν και ανακοίνωσε πως σχεδιάζει την πλήρη ανακαίνιση του Rhenus Sport. Η προσεχής αντίπαλος του Άρη δια στόματος Τόνι Πάρκερ τον περασμένο Ιούλιο ανακοίνωσε την κατασκευή νέου γηπέδου!

Η Grand Lyon Arena θα είναι έτοιμη το 2020. Το συνολικό κόστος της θα κυμανθεί μεταξύ 45-55 εκατομμυρίων ευρώ. Θα έχει χωρητικότητα 10.500 θεατών για τους αγώνες μπάσκετ και 12.000 θεατών για άλλες εκδηλώσεις που θα φιλοξενεί, πέραν του αθλητισμού.

Αυτό που τόνισε ο Τόνι Πάρκερ και οι συνεργάτες του είναι πως το ποσό αυτό θα βρεθεί από ιδιωτικά κεφάλαια και ήδη αναζητούνται χορηγοί για να στηρίξουν την κατασκευή του γηπέδου και φυσικά η εταιρεία που θα δώσει το όνομά της στο νέο γήπεδο.

Μοναδικός στόχος του Τόνι Πάρκερ, που εδώ και τρία χρόνια είναι ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Βιλερμπάν, είναι να δει την ομάδα του στην Ευρωλίγκα και θεώρησε – όπως και οι διοικούντες της Στρασμπούρ – ότι η παρουσία τους στο πιο υψηλό επίπεδο, περνάει από την δημιουργία νέων, σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων.

To Top