Ο Γιάννης Ιωαννίδης “χτυπάει” με νέο blog στο PRESSARIS: «Τι Άρη θέλουμε;»

Δίπλα στα συντρίμμια του διαλυμένου σωματείου, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που στέκονται σιωπηροί. Συμφωνούν ότι όλα πρέπει να ξαναχτιστούν από την αρχή. Δε μπορούν, όμως, να καταλήξουν στον τρόπο. Αυτό συμβαίνει διότι οι έννοιες είναι αόριστες. Αυτό το «από την αρχή» έχει διαφορετικό νόημα για τον καθένα. Είναι κάτι σαν το… «καλό του Άρη» που μας τάιζαν τόσα χρόνια.

Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα πράγματα είναι υποκειμενικά. Επομένως, αν δεν ορίσουμε τις βασικές αντικειμενικές συντεταγμένες τότε το καράβι θα οδηγηθεί και πάλι σε παγόβουνο.

Τι είναι ο Άρης;

Για κάποιους, είναι τρόπος ζωής. Για άλλους, ένα χόμπι που έχει διασκεδαστικό / εκτονωτικό χαρακτήρα. Υπάρχουν, φυσικά, κι αυτοί που τον αντιμετωπίζουν ως παλιό προδομένο έρωτα ή όμορφη ανάμνηση νεανικών χρόνων. Όπως και να ‘χει, όλοι έχουν το μικρόβιο. Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο. Δεν παίζει ρόλο αν στην καρδιά υπάρχει σπίθα ή φλόγα ή πυρκαγιά. Το μόνο που χρειάζεται είναι… οινόπνευμα για να γίνει ολοκαύτωμα.

Αυτό το οινόπνευμα κρατούν στα χέρια τους όσοι αντιμετωπίζουν τον Άρη με διαφορετικό τρόπο: οι opinion makers (που εικάζεται ότι βιοπορίζονται στηρίζοντας ανίκανους παράγοντες) και οι ανίκανοι παράγοντες (που εικάζεται ότι χρησιμοποιούν την ομάδα για να εξυπηρετούν ιδιοτελή ‘συμφέροντα’, διασφαλίζοντας αυτοπροβολή).

Η διαφορά προσέγγισης πηγάζει, φυσικά, από τα κίνητρα ενασχόλησης και τη ματαιοδοξία του καθενός. Είναι, όμως, τεράστιο το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργεί η ύπαρξή των ‘παράσιτων’. Μπορεί, μάλιστα, να γίνει κατανοητό την εξής υπόθεση εργασίας:

«έρχεται στον Άρη ένας μεγιστάνας και ζητάει συνάντηση μαζί σου. Ναι, με εσένα προσωπικά! Σε καλεί στο πολυτελές γραφείο και σου λέει ότι θα κάνει τον Άρη πρωταθλητή, με μία προϋπόθεση… Να σταματήσεις εσύ να ασχολείσαι ενεργά. Θα μπορείς, φυσικά, να παρακολουθείς τα παιχνίδια από την τηλεόραση. Μέχρι εκεί όμως…Τίποτα άλλο».

Τι πιστεύετε ότι θα απαντούσαν όσοι πασχίζουν, σήμερα, να ‘σώσουν’ τον Άρη; Πόσοι θα έγνεφαν θετικά από αυτούς που έχουν πάρει εργολαβία την παραπληροφόρηση του κόσμου;

Η λύση δε μπορεί να έρθει…

από ανθρώπους που βάζουν τον εγωισμό τους πάνω από το σωματείο. Στο παρελθόν, τα ‘συμφέροντά’ τους ήταν παράλληλα με τα ‘συμφέροντα’ της ομάδας. Πλέον, είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Για κάποιους, ο Άρης είναι ιδέα. Άλλοι, δεν έχουν ιδέα από Άρη. Για πόσο, ακόμα, θα καθορίζουν το μέλλον;

Ο Γιάννης Ιωαννίδης αρθρογραφεί στο overlap.gr

To Top