Το νέο format του Basketball Champions League

Το Basketball Champions League ανακοίνωσε το νέο φορμάτ της διοργάνωσης για τη σεζόν 2021-22.

Stoiximan: Μatchcombo live & με δυνατότητα cashout* σε όλα τα matchcombo στοιχήματά σου! *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Νέος τρόπος διεξαγωγής για το Basketball Champions League, που ανακοίνωσε το ανανεωμένο φορμάτ του θεσμού για τη σεζόν 2021-22.

Η βασικότερη αλλαγή έχει να κάνει με το play-in τουρνουά που θα διεξαχθεί μεταξύ των δεύτερων και των τρίτων κάθε ομίλου από την πρώτη φάση, ενώ ο νικητής της διοργάνωσης θα αναδειχθεί μέσω Final Four και όχι Final 8, όπως ίσχυσε για τις δύο τελευταίες περιόδους.

Αναλυτικά:

Πρώτη φάση ομίλων και play-in/Οκτώβριος-Δεκέμβριος: 32 ομάδες που χωρίζονται σε 8 γκρουπ των 4. Οι πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται απευθείας στους «16», ενώ οι δεύτεροι και οι τρίτοι κάθε ομίλου θα αγωνιστούν σε play-in τουρνουά για μια θέση στην επόμενη φάση.

Tα play-in θα κριθούν σε σειρά best-of-three τον Ιανουάριο με 8 ομάδες να παίρνουν τη πρόκριση για τον επόμενο γύρο.

Top-16: Οι 16 ομάδες χωρίζονται σε 4 ομίλους των 4 ομάδων ο καθένας, με τα ματς να διεξάγονται από Γενάρη μέχρι Μάρτη το 2022. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στην οκτάδα του BCL.

Προημιτελικά: Στη φάση των «8» η πρόκριση θα κριθεί σε σειρά best of three και οι 4 νικητές θα δώσουν το παρών στο Final Four.

Final Four: Τον Μάιο σε μία πόλη που θα επιλεχθεί θα διεξαχθεί το φετινό Final Four του BCL με ημιτελικούς την Παρασκευή και τον μεγάλο τελικό την Κυριακή.

To Top