ΜΠΑΣΚΕΤ

Το Νίμπουρκ είναι κάτι παραπάνω από μια απλή κωμόπολη (photos)

Σε μια κωμόπολη, βορειοανατολικά της Πράγας θα διεκδικήσει σήμερα ο Άρης το ευρωπαϊκό του αήττητο, κάνοντας άλλο ένα βήμα για την πρόκρισή του. Το Νίμπουρκ με πληθυσμό 15.000 κατοίκων είναι πόλη που κυρίως εκφράζεται με το μπάσκετ αθλητικά, αλλά έχει ιστορία πίσω του.

Σήμερα λογίζεται ως ένα προάστια της Πράγας, από την οποία απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα, ωστόσο έχει υπάρξει στο παρελθόν σημείο αναφοράς. Αυτό υπενθυμίζουν οι μεσαιωνικές οχυρώσεις μέρη των οποίων διασώζονται μέχρι και σήμερα και αποτελούν το πιο σημαντικό μνημείο για την πόλη. Τείχη για να προστατευόταν η πόλη και πύργοι έχουν διασωθεί και την σημερινή εποχή είναι σημείο αναφοράς για τους τουρίστες που θα βρεθούν στο Νίμπουρκ.

Επίσης, δεσπόζει στο κέντρο της η γοτθικού τύπου εκκλήσια του Σεντ Γκιλς, χτισμένη τον 13ο αιώνα μετά Χριστόν, ενώ από τα αξιοθέατα της πόλης είναι ο νερόμυλος που χτίστηκε το 1904, ο οποίος εξακολουθεί να λειτουργεί και σήμερα.

Το Νίμπουρκ βρίσκεται στην καρδιά της Κεντρικής Βοημίας και στην περιοχή ανακαλύφθηκαν ευρήματα από την προϊστορική εποχή, 3.600 ετών προ Χριστού, τα οποία εκτίθενται στο Μουσείο της πόλης.

231 800px-nymburk 800px-nymburk_opevneni 800px-nymburk_walls 800px-nymburk-hradby-stara-fara 1280px-nymburk-kolonie-nadrazi file

To Top