Το ΝΒΑ θα διαλύσει τα κοντέρ! Στοχεύει σε 75 δισ. δολάρια για το επόμενο τηλεοπτικό συμβόλαιο

Σε τριπλάσιο τηλεοπτικό συμβόλαιο από αυτό που “τρέχει” αυτή την περίοδο στοχεύει το ΝΒΑ, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως από τα 24 θα φτάσει στα 70-75 δισεκατομμύρια δολάρια για εννέα χρόνια.

Όταν το 2014 το ΝΒΑ και τα τηλεοπτικά δίκτυα ESPN – TNT υπέγραψαν συμφωνία διάρκειας 9 χρόνων και αξίας 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οικονομικά δεδομένα της Λίγκας άλλαξαν. Το salary cap εκτοξεύθηκε (από τα 63 εκατομμύρια δολάρια έχει φτάσει στα 109), οι μισθοί των αθλητών το ίδιο, ωστόσο φαίνεται πως παρά την πανδημία βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν από μια νέα έκρηξη που θα αλλάξει ακόμη περισσότερο τα δεδομένα στο αμερικανικό μπάσκετ.

Η συμφωνία που ξεκίνησε το 2016 και ολοκληρώνεται στο φινάλε του 2024 μοιάζει μικρή μπροστά στις εκτιμήσεις για την επόμενη, η οποία φαίνεται πως θα ξεπεράσει τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια και ενδεχομένως να φτάσει έως τα 75 για εννέα χρόνια, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στις ΗΠΑ και το ρεπορτάζ του CNBC. Το NFL υπέγραψε 11ετές συμβόλαιο αξίας +100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τις εκτιμήσεις και τις μετρήσεις να αναφέρουν πως το ΝΒΑ αξίζει minimum 70.2 δισεκατομμύρια αυτή τη στιγμή την ώρα που η Λίγκα έχει ήδη συμβόλαιο 1,5 δις δολαρίων με την Tencent για την μετάδοση των αγώνων της στην Κίνα.

Πέρα, πάντως, από τα χρήματα του επόμενου τηλεοπτικού συμβολαίου που θα εκτοξεύσουν ακόμη περισσότερο και το salary cap των 30 (;) οργανισμών, το ΝΒΑ στοχεύει σε αρκετές ακόμη καινοτομίες αλλά και στην βελτίωση του NBA League Pass, της συνδρομητικής streaming υπηρεσίας του που μέσα στα επόμενα χρόνια θα προσφέρεται σε ακόμη καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου.

To Top