Το ΝΒΑ… προειδοποιεί

Το ΝΒΑ αποφάσισε να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν, βάζοντας μπροστά ένα ομολογουμένως ριζοσπαστικό πλάνο. 

Συμφώνησε με την Ντίσνεϊ να χρησιμοποιήσει το πάρκο του Ορλάντο για να στήσει μια ασφαλή “φούσκα” για τις 22 ομάδες και τους περίπου 1.500 ανθρώπους που φιλοξενούνται σε αυτή (εγχείρημα το οποίο αναμένεται να κοστίσει στη λίγκα περισσότερα από 150 εκ δολάρια), αποδέχτηκε πλήρως τα αιτήματα της Ένωσης παικτών να χρησιμοποιηθούν τα παιχνίδια κι όλες οι παράπλευρες δραστηριότητες ως πλατφόρμα κατά του ρατσισμού και κάπως έτσι σε λίγες μέρες κλείνουμε τρεις εβδομάδες αγωνιστικής δράσης εν μέσω πανδημίας.

Πίσω ωστόσο από τους επαίνους που καθημερινά κερδίζει ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, για την ταχύτητα και την υπευθυνότητα με την οποία διευθέτησε ένα ευαίσθητο αλλά και πολυσύνθετο ζήτημα, υπάρχει μια σκιά.

Στη “φούσκα” έχουν ήδη σημειωθεί τρεις βαρύτατοι τραυματισμοί παικτών: 

Τζόναθαν Άιζακ (Μάτζικ), Τζάρεν Τζάκσον τζούνιορ (Μέμφις), Μπεν Σίμονς (Φιλαντέλφια). Και οι τρεις εν ώρα αγώνα, στο γόνατο.

Το πόσο ιδιαίτερες είναι οι συνθήκες για τα σώματα των αθλητών, έπειτα από την καραντίνα και γενικότερα τα πρωτόγνωρα δεδομένα που έχουν να αντιμετωπίσουν, επιβεβαιώνεται κι από την ανάποδη: 

Ο Ντομάντας Σαμπόνις υπέφερε από πελματιαία απονευρωσίτιδα. Σε άλλη περίπτωση, το πρόβλημα προφανώς θα αντιμετωπιζόταν με θεραπείες. Οι Πέισερς ωστόσο τα έβαλαν κάτω κι αποφάσισαν πως μια τέτοια απόφαση θα αύξανε κι άλλο το ρίσκο. 

Παρότι λοιπόν αρχικά ο Λιθουανός συμμετείχε στην αποστολή της ομάδας που μπήκε στη “φούσκα” της Φλόριντα, έπειτα από μόλις λίγες ημέρες η ομάδα του αποφάσισε να τον αποσύρει, στέλνοντάς τον για πλήρη αποθεραπεία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πιθανότητες να επιστρέψει είναι απειροελάχιστες, αν όχι μηδενικές.

Όλα αυτά καλό είναι να τα έχουμε έστω στο πίσω μέρος του μυαλού μας κάθε φορά που αναλύουμε τα δεδομένα ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν στην Ευρωλίγκα. 

Αναμφίβολα αυτή τη στιγμή ο Ζόρντι Μπερτομέου και οι συνεργάτες του έχουν σημαντικότερα ζητήματα να διευθετήσουν σε συνεργασία με τις ομάδες, αλλά και τις κυβερνήσεις των χωρών που εκπροσωπούνται στη διοργάνωση, όμως αυτό δεν σημαίνει πως οτιδήποτε σχετίζεται με την υγεία των αθλητών μπορεί να περάσει σε δεύτερο πλάνο. 

Πηγή: novasports.gr

To Top