ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το νομικό “σωσίβιο” του άρθρου 66, αλλά και η ανάγκη να προχωρήσει ο Άρης

Το νομικό σκάνδαλο σε βάρος του Άρη ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης με την νέα απόφαση του Διαιτητικού δικαστηρίου. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του PRESSARIS υπάρχει νομικό “σωσίβιο” που τινάζει στον αέρα τη σύνθεση του δικαστηρίου.

Η ουσία δεν αλλάζει βέβαια, τώρα πια. Ο Άρης πρέπει να προχωρήσει. Να κάνει την αυτοκάθαρσή του, να συσπειρωθεί και να προχωρήσει, με πυξίδα που θα δείχνει την κορυφή…

Σίγουρα οφείλει να εξαντλήσει τα νομικά του συμφέροντα, αλλά όπως έχουμε γράψει πολλές φορές. Στις 19 Ιουνίου το PRESSARIS έγραφε επί λέξη:  Είναι ξεκάθαρο, όμως, ότι άλλο άνοδος μέσω νομικής δικαίωσης και άλλο η αγωνιστική αποτυχία που έχει… ονόματα και διευθύνσεις. Η προσπάθεια γίνεται πλέον στο «γήπεδο των νομικών» (ο Άρης είχε και έχει… πλεόνασμα από ικανούς). Αυτό δεν μπορεί να κουκουλώσει όσα αγωνιστικά και διοικητικά λάθη έγιναν στο βωμό των προσωπικών συμφερόντων.

Επί της διαδικασίας, όμως… Σύμφωνα πάντως με το άρθρο 66 του καταστατικού της ΕΠΟ η Εκτελεστική Επιτροπή (πρώην Δ.Σ.) συντάσσει έναν ειδικό κανονισμό για το Διαιτητικό Δικαστήριο και στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει παραβίαση του άρθρου 2 παράγραφος 1 και 2 του εν λόγω κανονισμού ως προς τη σύνθεση του Οργάνου.

Οι απορριπτικές αποφάσεις των προσφυγών του Άρη (αλλά και της Κέρκυρας) δεν έχουν υπόσταση, σύμφωνα με πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου, γιατί ελήφθησαν χωρίς νόμιμη σύνθεση!

Όπως αναφέρει πιο αναλυτικά το a-sports.gr: “Τα τρία από τα πέντε μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου πρέπει να είναι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί (εν ενεργεία ή μη) από το βαθμό του προέδρου Εφετών και άνω.

Στην εκδίκαση των υποθέσεων Άρη και Κέρκυρας όμως αυτό δεν συνέβη γιατί μετείχαν τρεις εφέτες, ο λόγος για τους Ανδρόνικο Βασίλειο (προεδρεύων), Καρδαμάκη Δημήτριο, Ζώη Γεώργιος.

Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει νόμιμη σύνθεση, δεν έχουν αξία οι αποφάσεις, οι οποίες λογίζονται ως μη γενόμενες και θα πρέπει άμεσα η Επιτροπή Εκτάκτων Υποθέσεων της ΕΠΟ να συνεδριάσει για να ορίσει νέα νόμιμη σύνθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Να σημειωθεί ότι την ευθύνη για αυτή την ανωμαλία δεν την έχει Εκτελεστική Επιτροπή, αλλά τα μέλη που αποδέχθηκαν τον διορισμό, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου…

Άρα πλέον και οι ενδιαφερόμενες ομάδες (Άρης, Κέρκυρα, αλλά και οι υπόλοιποι δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής) να ζητήσουν με κλήση τους δίκη εκ νέου με νόμιμη σύνθεση”.

To Top