ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ντέρμπι του Μάντζιου! Κυριάρχησε στην “σκακιέρα” των δύο πάγκων…

Οι ποδοσφαιριστές είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, όμως, η σωστή καθοδήγησή τους είναι το “Α και το Ω”, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Μεγάλο μερίδιο στη χθεσινή νίκη πιστώνεται στον Άκη Μάντζιο και τους συνεργάτες του, για το καλό διάβασμα του αντιπάλου και φυσικά την κατάλληλη προετοιμασία της ομάδας γι αυτό το ντέρμπι.

Ο 51χρονος κόουτς του Άρη ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην “σκακιέρα” των δύο προπονητών, καθώς προέβλεψε κάθε κίνηση τακτικής του Πάμπλο Γκαρσία μέσα στο ματς, αναλόγως αντιδρούσε, με αποτέλεσμα να έρθει αυτή η νίκη στο ντέρμπι για τους “κιτρινόμαυρους”.

Ούτε και χθες του έλειψαν τα προβλήματα. Δεν είχε στην διάθεσή του τον Λίντσεϊ Ροζ, ο Εμάνουελ Σάκιτς αγωνίστηκε με ελάχιστες προπονήσεις μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ ο Μπουσέ μπήκε από το “παράθυρο” στην αρχική ενδεκάδα.

Τακτικά ο Άρης ήταν άψογα στημένος. Πίεσε ψηλά τον ΠΑΟΚ όσο χρειαζόταν για να τον οδηγεί σε αβίαστα λάθη. Κατά την διάρκεια του αγώνα κατάφερε να απομακρύνει τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων από τα άκρα του και τους οδήγησε στον άξονα. Γέμισε την μεσαία του γραμμή και κατάφερε να μην επιτρέψει επιθέσεις, με την μπάλα χαμηλά.

Οι αλλαγές του έγιναν, προκειμένου να πάρουν “ανάσες” παίκτες που μέχρι εκείνο το σημείο είχαν “αδειάσει” από δυνάμεις.

Ο Άκης Μάντζιος έχει κερδίσει δύο ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ ως ποδοσφαιριστής του Άρη και χθες κέρδισε και ως προπονητής. Σίγουρα θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη του και είναι απολύτως λογικό. Ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος σε όλα…

To Top