ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Το νταμπλ νταμπλ του Μούρτου και το ρεκόρ του Άρη

Ο Άρης είναι μαζί με τον Ολυμπιακό οι ομάδες με τους περισσότερους παίκτες που έχουν κάνει “νταμπ νταμπλ” στο πρωτάθλημα.

Όπως ενημέρωσε ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Σπύρος Μούρτος έχοντας 10 πόντους και 11 ριμπάουντ σημείωσε το 12ο «double-double» των πλέι οφ ως τώρα και έγινε ο 6ος παίκτης του Άρη φέτος που έφτασε σε αυτό το επίτευγμα μετά τους Οκάρο Γουάιτ (έξι φορές) και Χάγκινς, Σίμτσακ, Κοέν και Μακ Νιλ.

Με το «double-double» του αρχηγού του, ο Άρης «έπιασε» στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας τον Ολυμπιακό που επίσης έχει να επιδείξει έξι παίκτες με τέτοιο επίτευγμα.

Για τον Μούρτο αυτό ήταν το 2ο «double-double» της καριέρας του μετά από εκείνο της πρεμιέρας του περσινού Πρωταθλήματος όταν κόντρα στον Πανελευσινιακό είχε 12 πόντους και 10 ριμπαόυντ.

Επιπρόσθετα, τα 11 ριμπάουντ που είχε στο σημερινό παιχνίδι αποτελούν ρεκόρ καριέρας για τις 123 συμμετοχές του Μούρτου στην κατηγορία. Ο 25χρονος γκαρντ είχε 10 πέρυσι εκτός έδρας με τον Πανελευσινιακό.

Ήταν φανερά ανέτοιμος αλλά μένοντας για 2:51 στο παρκέ, ο Βασίλης Ξανθόπουλος πραγματοποίησε την 311η εμφάνιση του στην Α1 και έφτασε στην 33η θέση της σχετικής λίστας τον Γιάννη Γιαννούλη.

Με τους εννιά πόντους που είχε στο ΟΑΚΑ, ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς ξεπέρασε τους 400 στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Αυτή είναι και η κορυφαία φετινή επίδοση του καθώς είχε οχτώ πόντους στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κηφισιά για την κανονική περίοδο.

To Top