Το ξέσπασμα Βανγκέλι για τα αίσχη της Κρήτης και την “επόμενη μέρα”

Ο αρχηγός του Άρη, Κρίστι Βανγκέλι ξέσπασε μιλώντας για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Πλατανιά.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Κρίστι Βανγκέλι στον “Αρένα”:

«Κανένας στην ομάδα δεν είναι ήσυχος μετά από όλα αυτά που έγιναν. Όλος ο κόσμος είδε τι έγινε και έχει άποψη. Ήμουν και εγώ πολύ κοντά στην φάση και δεν καταλάβαμε τι έγινε. Ακόμα και οι παίκτες του Πλατανιά είδαν ότι δεν πέρασε η μπάλα και παίζανε κανονικά.

Το μόνο παράπονο που έχω είναι ότι οι κάμερες δεν δείχνουν την θέση του επόπτη. Κανένας μετά από πολλά ριπλέι δεν είπε ότι πέρασε η μπάλα, αλλά αυτός ο κύριος το είδε έτσι και ο Άρης τιμωρείται.

Χάσαμε κι άλλους βαθμούς σε ένα παιχνίδι που θα το κερδίζαμε. Πιέζαμε περισσότερο, ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο και θα το κερδίζαμε το παιχνίδι, αλλά…».

Για την φάση του γκολ : «Ήμουν πολύ κοντά και έχω να πω ότι κανένας παίκτης δεν τον έχει βρίσει και είναι αμαρτία στο φύλλο αγώνος να γράφονται τέτοια πράγματα. Ποτέ δεν έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα.

Ο Μπουγαΐδης είναι ο τελευταίος που πάει στον επόπτη και τον απέβαλε πρώτο. Εκεί μπορείτε να καταλάβετε τι έγινε. Και δεν θέλω να πω τίποτα για τον κ. Μάνταλο γιατί ήταν σχετικά καλός, νομίζω έπαιξε πολύ καλά σ’ ένα τέτοιο αγώνα, αλλά έχει ευθύνη και για την κόκκινη κάρτα αλλά και για όλα αυτά που γράφει στο φύλλο αγώνα.

Στέκομαι στον επόπτη ο οποίος πήρε μια απόφαση που μόνο ο ίδιος ξέρει γιατί και ο Άρης τιμωρείται. Πρέπει να ντρέπονται γι’ αυτά που γράψανε στο φύλλο αγώνα. Δεν γίνεται αυτά πουθενά.

Εγώ λέω ξεκάθαρα τα πράγματα, είτε είναι υπέρ μας, είτε κατά. Ο κ. Μάνταλος σε όλο το παιχνίδι ήταν πολύ καλός και δεν βοήθησε καμία ομάδα. Τα παράπονα που έχουμε είναι για τον επόπτη . Είχαν τον Άρη ξεγραμμένο, αλλά έκαναν μεγάλο λάθος. Δεν πίστευε κανένας ότι θα ισοφαρίσουμε. Μετά το 1-1, έγιναν απαράδεκτα πράγματα. Μας έδωσε ο επόπτης 4-5 απανωτά φάουλ. Ήθελε να κάνει κάτι, σήκωνε συνέχεια το σημαιάκι. Δείτε το βίντεο και πείτε μου πόσα είναι φάουλ απ’ αυτά. Όλοι ξέραμε ότι παιζόταν η ιστορία μας. Και ένας βαθμός θα ήταν πολύ σημαντικός για μας. Υπήρχε μεγάλη πίεση, γι’ αυτό και τα κλάματα από τους παίκτες…».

Για την στάση της αστυνομίας: «Τα ΜΑΤ κυνηγούσαν τους παίκτες του Άρη και μας χτυπούσαν. Αυτά δεν γίνονται».

Για το τι έγινε στα αποδυτήρια: «Κανένας δεν πήγε στα αποδυτήρια των διαιτητών. Δεν γινόταν να περάσεις από πουθενά. Πρέπει να έφυγαν με… ελικόπτερο από το γήπεδο, γιατί εμείς τους περιμέναμε τέσσερις ώρες μετά την λήξη του παιχνιδιού. Ψάχναμε τον διαιτητή για να του κάνουμε μήνυση. Δεν μπορούσαμε να τον βρούμε πουθενά».

Για τον Αναστασιάδη: «Μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να σταματήσει την μπάλα μετά το 1-1 και όταν παίζαμε εμείς με 9 παίκτες, αυτοί έπαιζαν με 12. Αν γινόταν με τον Σούλη, θα τον είχε αποβάλει σίγουρα».

Για το αν μπορεί να αλλάξει το κλίμα: «Η ψυχολογία έχει αλλάξει και φαίνεται στα 3-4 τελευταία παιχνίδια. Η ομάδα εμφανίζεται καλύτερη, δημιουργεί φάσεις. Και με την Βέροια δεν μας δόθηκε το πέναλτι. Πήρε τέσσερα βαθμούς και θα μπορούσε να πάρει μηδέν. Εμείς πήραμε μόνο τον έναν. Δεν ξέρω τι γίνεται και δεν μπορώ να καταλάβω. Μας πολεμάμε από παντού. Δεν θέλουν τον Άρη στην πρώτη εθνική. Αγαπάω την ομάδα, δεν έχω κανένα κέρδος οικονομικά και ήρθα για να βοηθήσω. Εφόσον δεν θέλουν τον Άρη να παραμείνει στην κατηγορία δεν γίνεται τίποτα».

Για το αν ήρθε… «τζάμπα» στον Άρη: «Όταν έχεις ένα τεράστιο συμβόλαιο έξω αλλά και πολλές προτάσεις και έρχεσαι σε μια ομάδα που είναι τελευταία με 12 βαθμούς, τι κάνεις… Αγαπάω την ομάδα, ήρθα να βοηθήσω για έξι μήνες. Θα τα πληρώσουν αυτά που μας κάνουν. Το μόνο που μετράει είναι να βγει η ομάδα απ’ αυτή την κατάσταση».

Για το αν μπορεί να σωθεί ο Άρης: «Το πιστεύω, όσες ελπίδες υπάρχουν, θα το παλέψουμε και εύχομαι να τα καταφέρουμε».

To Top