ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το ξεκαθάρισαν Καρυπίδης-νομικοί: “Ο Άρης θα κάνει μεταγραφές κανονικά το καλοκαίρι”!

Ένα σημαντικό σημείο που βγήκε από την σημερινή συνομιλία του Θόδωρου Καρυπίδη και των νομικών του Άρη για την… αντεπίθεση της ΠΑΕ σε ότι αφορά το CAS, έχει να κάνει με το μεταγραφικό μέτωπο.

Αυτό που ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού Άρη και ζήτησε να επιστρατεύσουν όλα τα νομικά “όπλα” οι δικηγόροι είναι ότι “ο Άρης θα κάνει μεταγραφές το καλοκαίρι, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο”, κάτι άλλωστε που αναφέρει επί της ουσίας και στην δήλωση του.

Τι σημαίνει αυτό; Ο Άρης πιστεύει ότι θα δικαιωθεί στο CAS. Εάν δεν γίνει αυτό τότε, αν και δεν αποτελούν δικά του… βάρη, ο Καρυπίδης είναι διατεθειμένος να μπει στην διαδικασία του μνημονίου και των διακανονισμών για να διασφαλίσει την παρουσία του Άρη στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Ένα κόστος που δεν θα έπρεπε να βαρύνει την παρούσα ΠΑΕ, αλλά δεσμεύτηκε να το αναλάβει ο μεγαλομέτοχος, εφόσον δεν θα υπάρχει άλλη λύση.

Το πλεονέκτημα σε αυτήν την πολύπλοκη και περιπετειώδη ιστορία είναι ότι λόγω της καραντίνας και της μετάθεσης όλων των ημερομηνιών προς τα πίσω, η μεταγραφική και θα ξεκινήσει πολύ αργότερα και θα παραταθεί μέχρι το φθινόπωρο, όπως τονίζουν όλες οι αρχές του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Με άλλα λόγια ο Άρης θα έχει ένα χρονικό περιθώριο μεγαλύτερο ακόμη κι αν δεν δικαιωθεί στο CAS, να προχωρήσει σε διακανονισμούς, να πληρώσει χρήματα που δεν θα έπρεπε, αλλά θα αναγκαστεί και έστω κι έτσι θα απαλλαγεί από την “θηλιά” της FIFA.

Από κει και πέρα, από την συζήτηση επιβεβαιώνεται ότι με βάση τα όσα ειπώθηκαν από το νομικό επιτελείο ο Άρης ακόμη και στο καθεστώς του μπαν (το οποίο υπενθυμίζουμε ότι τονίστηκε πως θα ξεπεραστεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο):

Α. μπορεί να ανανεώσει τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές μέχρι τις 30/6, μια και δεν θα θεωρηθούν νέα εγγραφή.

Β. μπορεί να προχωρήσει σε πώληση ποδοσφαιριστών.

 

 

To Top