«Το οικονομικό, ο Λεμονής, η οργή, το χαμένο στοίχημα» λένε για τη φυγή Πρόμπιερζ στην Πολωνία

Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ αποτελεί παρελθόν για τον Άρη, οι λόγοι της αποχώρησής του έχουν λίγο-πολύ αναφερθεί και αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στο πώς σχολίασαν και τι αναφέρουν στην Πολωνία για το ξαφνικό διαζύγιο και τη σύντομη θητεία του 39χρονου προπονητή στον κιτρινόμαυρο σύλλογο.

«Η ήττα από την Κέρκυρα δεν ήταν ο μόνος παράγοντας για την φυγή του Πρόμπιερζ. Σύμφωνα με τον Πρόμπιερζ άρχισαν επίσημα να παραδέχονται ότι ο σύλλογος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, και αυτό καθιστούσε δύσκολο για αυτόν να εργαστεί» γράφει το σάιτ της ΟΥΕΦΑ στην πολωνική του έκδοση «uefa.com». 

Την ίδια ώρα το «onet.sport» αναφέρει ως αφορμή για το διαζύγιο, ανάμεσα στα άλλα και έναν διάλογο που φέρεται να έγινε την Τετάρτη στην Κέρκυρα με τους φιλάθλους: «’Πού είναι το πάθος σας; Πώς νοιάζεστε για την ομάδα, αφού φεύγεις από αυτήν’ είπαν οι φίλαθλοι στον Πρόμπιερζ και η συμπεριφορά του προκάλεσε την οργή του κόσμου. Πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο του Άρη είναι ένας Έλληνας ο Τάκης Λεμονής».

«Αυτό είναι πραγματικά το τέλος» γράφει το «sport.pl» συμπληρώνοντας ότι: «Ο Πρόμπιερζ παραιτήθηκε για δεύτερη φορά. Την πρώτη φορά που το έκανε ήταν στις 30 Δεκεμβρίου. Ο λόγος ήταν η καταστροφική οικονομική κατάσταση του Άρη. Ο Πολωνός γνώριζε για δύο, τριών μηνών καθυστερούμενα στους παίκτες. Αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ περισσότερο το διάστημα στο οποίο οι εργαζόμενοι στον Άρη δεν έλαβαν τους μισθούς. Μερικοί δεν πληρώνονται για περισσότερο από ένα εξάμηνο. Μετά από συνομιλίες με τον πρόεδρο του συλλόγου αποφασίστηκε να χωρίσουν».

«Ήθελα να παραιτηθώ στο τέλος του Δεκεμβρίου, αλλά μετά από συνομιλίες με τους διοικούντες, αποφάσισα να αναστείλω την αποχώρησή μου από τη Θεσσαλονίκη. Τώρα, όμως, και πάλι έχω φτιάξει τις βαλίτσες μου. Αυτή είναι πραγματικά η τελική απόφαση» – δήλωσε ο ίδιος ο Πρόμπιερζ στο «lodz.sport».

Από την πλευρά του το «wiadomosci24.pl» αναφέρει ότι: «Η περιπέτεια του Πρόμπιερζ τέλειωσε με διαφορετικό τρόπο. Ο Πρόμπιερζ ήθελε να ανοίξει ένα μονοπάτι για τους Πολωνούς προπονητές μέσω του Άρη, για να ‘χτυπήσει’ αργότερα τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ελλάδα. Επί του παρόντος, όμως, δεν θα του δοθεί η ευκαιρία αυτή. Οι διοικούντες του Άρη αποφάσισαν να σταματήσουν τη συνεργασία με τον Πολωνό προπονητή».

Ακόμη, το «sport.dziennik.pl» γράφει με γλαφυρό τρόπο: «Ήθελε να κατακτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα και να κάνει εξαγωγή του τρόπου σκέψης των προπονητών της Πολωνίας . Αλλά δεν κατάφερε τίποτα από τα δυο… Μετά από δύο μήνες έχασε τη δουλειά του…».

To Top