ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το… πάρτι (1-4) της Τούμπας και οι μνήμες του Χαριστέα (video)

Ξημέρωσε η 29η Αυγούστου, μια μέρα που δεν μπορεί να ξεχαστεί από την οικογένεια του Άρη. Οι κιτρινόμαυροι το 1998, επιστρέφουν 20 χρόνια πριν από τον εφιάλτη της Β’ εθνικής στην μεγάλη κατηγορία και αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έχοντας στο πλευρό τους πάνω από 8.000 φιλάθλους.

Τότε 29 Αυγούστου 1998, ο Άρης κάνει… πάρτι, ο Άγγελος Χαριστέας “συστήνεται” με δυο γκολ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ξεκινώντας ουσιαστικά μια καριέρα, που σήμερα είκοσι χρόνια μετά μοιάζει σαν παραμύθι. Ήταν μια μεγάλη νίκη, ομάδας και λαού… Βραδιά υπερηφάνειας.

Πέρασαν είκοσι χρόνια, ο Άρης έκανε λάθη, κυνηγήθηκε, πλήρωσε ακριβά, τα εχθρικά πυρά, αλλά και την εσωστρέφεια του. Αναγκάστηκε άλλες δυο φορές να βρεθεί στα τάρταρα. Επέστρεψε όμως, δείχνοντας αποφασισμένος τα όνειρα του να πάρουν εκδίκηση.

Ο Χαριστές θυμήθηκε εκείνο το βράδυ μιλώντας στο Yellow Radio 92, 8 υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: “Μου θύμησες πολύ ωραίες στιγμές. Μου θύμισες τα παιδικά μου χρόνια. Έχουν περάσει όπως είπες 20 χρόνια από το ντεμπούτο με τον Άρη. Θέλω να πω ότι χάρηκα πάρα πολύ για το δυνατό ξεκίνημα του Άρη στο χθεσινό come back μετά από τέσσερα χρόνια που ανέβηκε κατηγορία και μετά από τόσες πολλές δυσκολίες που πέρασε και ο κόσμος του Άρη και όσο βρισκόταν στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να πω ότι για εμένα αυτή η νίκη είναι πάρα πολύ σημαντική όπως και για τον κόσμο του Άρη και για τους ίδιους τους παίκτες γιατί όταν μία ομάδα επιστρέφει από την 2η κατηγορία όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι τόσο εύκολο γιατί όλοι περιμένουν να μη ξαναγίνει κάτι αρνητικό” (ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ).

Θυμηθείτε εκείνη την βραδιά στο παρακάτω βίντεο:

 

To Top