Το πέναλτι του Μπόρχα στο φινάλε έκρινε το πρώτο Superclasico της χρονιάς-Σύρραξη στο τέλος και αποβολές (video)

Το πρώτο φετινό Superclasico είχε ένταση, πάθος και αμέτρητες μονομαχίες που καθήλωσαν τους πάνω από 80.000 θεατές που βρέθηκαν στο “Μονουμεντάλ”, ωστόσο είχε και μία μεγάλη νικήτρια και αυτή ήταν η Ρίβερ.

Η ομάδα του Μαρτίν Ντεμιτσέλις επιβλήθηκε με 1-0 εκείνης του Χόρχε Αλμιρόν χάρη σε ένα εύστοχο πέναλτι του Μπόρχα στις καθυστερήσεις και έδειξε πως φέτος είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, αυξάνοντας στους 9 βαθμούς τη διαφορά που τη χωρίζει από την 2η του βαθμολογικού πίνακα Σαν Λορέντσο και εκτοξεύοντας σε 19 πόντους την απόσταση από την αιώνια αντίπαλό της, που βρίσκεται στην 13η θέση.

Το ντέρμπι δεν είχε μεγάλες φάσεις στο πρώτο μέρος, με το δεύτερο μέρος να βρίσκει τις δύο ομάδες να ανεβάζουν ρυθμούς και να φτιάχνουν ευκαιρίες αλλά τους δύο γκολκίπερ, Αρμάνι και Ρομέρο, να βρίσκονται σε καλή βραδιά και να μην επιτρέπουν την παραβίαση των εστιών τους με θετικές επεμβάσεις.

Όλα έδειχναν πως το 0-0 θα έμενε μέχρι το τέλος, όμως στο 90ο λεπτό ήρθε το μαρκάρισμα του Σαντές μέσα στη μεγάλη περιοχή πάνω στον Σολάρι, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Μιγκέλ Μπόρχα να είναι εύστοχος, για να ανοίξει το σκορ για τους εκατομμυριούχους στο 90+3′.

Το γκολ αυτό χάρισε τη νίκη στην Ρίβερ ενώ παράλληλα προκάλεσε ένταση στον αγωνιστικό χώρο, με παίκτες των δύο ομάδων να έρχονται στα χέρια και τον διαιτητή να αναγκάζεται να βγάλει κόκκινες κάρτες, με αποτέλεσμα να τελειώσει η Ρίβερ το ματς με 10 παίκτες και η Μπόκα με 8.

To Top