Το πέρασμα του Μουάμπα από «Βικελίδης» και ΟΑΚΑ (videos)

Ο άτυχος Φαμπρίς Μουάμπα, που από χθες δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, είχε βρεθεί πριν από τριάμισι χρόνια στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για το φιλικό παιχνίδι της Μπόλτον με τον Άρη. Ήταν Αύγουστος του 2008, όταν ο πολιτογραφημένος Άγγλος μέσος είχε πατήσει το γήπεδο των «κίτρινων»…

Από χθες το απόγευμα, η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα παρακολουθεί με αγωνία την πορεία της υγείας του 24χρονου παίκτη, ο οποίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του ημιτελικού με την Τότεναμ για το Κύπελλο Αγγλίας. Η κατάσταση του Μουάμπα χαρακτηρίζεται «σταθερή» αλλά «κρίσιμη», αφού για περίπου 6 λεπτά η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπά, μέχρι να τον επαναφέρουν οι γιατροί!
Το επόμενο 24ωρο θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την επιβίωσή του, ενώ παραμένει διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Τσεστ στο Λονδίνο, με τις ευχές όλων να τον συνοδεύουν…

Λίγοι είναι εκείνοι που θυμούνται ότι στο ξεκίνημα της καριέρας του στην Μπόλτον, ο Φαμπρίς Μουάμπα είχε πατήσει το χορτάρι του «Κλεάνθης Βικελίδης». Με τον Κίκε Ερνάντεθ ξανά στον πάγκο, μετά τη φυγή Μπάγεβιτς, ο Άρης προετοιμαζόταν για τις αναμετρήσεις με την Σλάβεν Κοπρίβνιτσα και υποδέχθηκε την αγγλική ομάδα στη Θεσσαλονίκη στις 4 Αυγούστου 2008, δίνοντας το πρώτο τεστ της σεζόν μπροστά στους οπαδούς του.

muamba02Στην αποστολή των «Τρότερς» συμπεριλαμβανόταν και ο 20χρονος, τότε, ποδοσφαιριστής, ο οποίος είχε αποκτηθεί μερικές εβδομάδες νωρίτερα από την Άρσεναλ. Ο νεαρός χαφ είχε μείνει στον πάγκο χωρίς να χρησιμοποιηθεί από τον προπονητή του, Πολ Μέγκσον, στο φιλικό παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 1-1, με γκολ του ΜακΚαν στο 80′ και του Χαβίτο στις καθυστερήσεις.

Τέσσερις μέρες αργότερα, όμως, ο Μουάμπα είχε αγωνιστεί επί ελληνικού εδάφους, αφού η Μπόλτον έδωσε άλλο ένα φιλικό παιχνίδι, στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, στις 8 Αυγούστου 2008. Σ’ εκείνη την αναμέτρηση, ο μέσος που κατάγεται από τη Δημοκρατία του Κονγκό ήταν βασικός και έπαιξε μέχρι το 67′. Η «Ένωση» είχε κερδίσει 1-0, χάρη σε γκολ του Χετεμάι στο 17′.


Τα στιγμιότυπα του φιλικού αγώνα Άρης – Μπόλτον 1-1:

{youtube}B47CqQPctzI|480|360|1{/youtube}

Τα στιγμιότυπα του φιλικού αγώνα ΑΕΚ – Μπόλτον 1-0:
{youtube}fOITNpml97Y|480|360|1{/youtube}

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top