Το «πήγαινε-έλα» του Πρόμπιερζ γεννάει ερωτηματικά

Μπροστά σε μια πραγματικότητα, η οποία μόνο ευχάριστη δεν ήταν βρέθηκε ο Μίχαλ Πρόμπιερζ με την άφιξη του στον Άρη. Ένα ρόστερ 37 ποδοσφαιριστών δεν είναι το ιδανικότερο για να δουλέψει ένας προπονητής με τους παίκτες του. Το ξέρει ο ίδιος, το παραδέχθηκε και δημόσια.

Ο Πολωνός τεχνικός καθιέρωσε την καθημερινή προπόνηση της ομάδας σε δυο γκρουπ, υπογραμμίζοντας ότι ανάλογα με την αγωνιστική πρόοδο των παικτών θα γίνουν αμοιβαίες μετακινήσεις, από το πρώτο στο δεύτερο και ανάποδα.

Στην πράξη, πολύς… κόσμος πήγε κι ήρθε. Στην πορεία το… σύστημα αυτό είχε θετικά και αρνητικά στοιχεία για τα οποία αρμόδιος να απαντήσει είναι μόνο ο ίδιος ο προπονητής, ο οποίος βλέπει καθημερινά την ομάδα και τους παίκτες του, πιο πολύ από ότι βλέπουν οι… οικογένειες οι ίδιες τους αθλητές. Αυτός ζυγίζει τα πράγματα και αυτός αποφασίζει…

Το «πήγαινε-έλα» αυτό στην πορεία αυτή γεννάει, πάντως, κάποια ερωτηματικά, σε ότι αφορά την συχνότητα των αλλαγών και το κατά πόσο «κερδίζει» ή «χάνει» έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος υποβάλλεται σε αυτή τη διαδικασία…

Κατά πόσο, δηλαδή, έχει αποτελεσματικότητα στην ψυχολογία και στην απόδοση του κάθε ποδοσφαιριστή, όταν την μια Κυριακή είναι στην ενδεκάδα και την άλλη στο… δεύτερο γκρουπ.

Φυσικά σημασία δεν έχει ποια είναι τα πρόσωπα που… πρωταγωνιστούν, αλλά η διαδικασία αυτή καθ’ αυτή και το κατά πόσο προσφέρει στην σωστή λειτουργία της ομάδας. 

 Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top