ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το παιδί- θαύμα της Ντόρτμουντ τρελαίνει τους αντιπάλους και δέχεται «επίθεση»! (video)

Ο Γιουσουφά σκοράρει, οι συμπαίκτες του πανηγυρίζουν, οι αντίπαλοι «βράζουν». Η Μπορούσια του Ντόρτμουντ βρήκε ένα πραγματικά μεγάλο ταλέντο. Ο λόγος για τον Γιουσουφά Μουκόκο, γεννημένο στις 20 Νοεμβρίου του 2004! 

Σύμφωνα με το διαβατήριό του είναι μόλις 12 ετών! Κάνει ωστόσο τους αντιπάλους να τρελαίνονται παρά το γεγονός πως πρόκειται για παιδιά ηλικίας 15 και 16 χρονών.

Τρία παιχνίδια, οκτώ γκολ! Ένα τέρμα κάθε 28 λεπτά! Πολλά, για κάποιους υπερβολικά. Για αυτό και οι «πολέμιοι», αμφισβητούν πως αυτές οι επιδόσεις μπορεί να προέρχονται από ένα 12χρονο και εκφράζουν την άποψη πως η ηλικία του δεν είναι πραγματική.

Ηγέτης 12 ετών!

Ήδη με την ολοκλήρωση της περασμένης σεζόν ο Γιουσουφά Μουκόκο είχε αφήσει άπαντες με το στόμα ανοιχτό. Σημείωσε 33 γκολ σε 21 αγώνες με την under15 κερδίζοντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ αλλά και αυτόν του καλύτερου παίκτη του πρωταθλήματος.

Χάρη σε αυτόν η Ντόρτμουντ δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι, κατέκτησε το πρωτάθλημα αλλά και το κύπελλο της κατηγορίας. Ο Πίτερ Βαζίνσκι, προπονητής της ομάδας της Μπορούσια under15, είχε προβλέψει την επιτυχία του Μουκόκο για τη σεζόν που μόλις ξεκίνησε ήδη από τον Μάιο: «Θεωρώ πως του χρόνου θα πετύχει τουλάχιστον είκοσι γκολ».
On fire!

Το καλοκαίρι πήρε προαγωγή για την under17 και με τις επιδόσεις του δικαιώνει τον πρώην πλεόν προπονητή του. Στις 22 και στις 23 Ιουλίου αγωνίστηκε στο τουρνουά U17-Βundesliga-Cup. Η Ντόρτμουντ ηττήθηκε στον τελικό από την Στουτγkάρδη 2-0, ο Γιουσουφά ωστόσο πήρε στο σπίτι το βραβείο του πρώτου σκόρερ του τουρνουά έχοντας βρει δίχτυα τρεις φορές.

Το ντεμπούτο στο πρωτάθλημα; Εντυπωσιακό! Η δικιά του Μπορούσια επικράτησε της Ούντεραθ με 3-0, με τον ίδιο να σκοράρει δις!

Η κατάταξη των σκόρερς του γερμανικού πρωταθλήματος Under17 είναι εντυπωσιακή. Ο Γιουσουφά οδηγεί την «κούρσα» με οκτώ γκολ, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Νιλς Φρίμπε της Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ μόλις με τρία τέρματα!

Στον τελευταίο αγώνα απέναντι στην Βικτόρια Κολωνίας ο Μουκόκο σημείωσε τέσσερα γκολ, το πρώτο ενώ δεν είχε συμπληρωθεί καν το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Ντόρτμουντ έχει σημειώσει σε τρεις αγώνες 12 γκολ, τα 8 εκ των οποίων είναι του 12χρονου. Τα περισσότερα τα καταφέρνει χάρη στην εκπληκτική σωματοδομή του και την φυσική του κατάσταση και όλα αυτά αντιμετωπίζοντας παιδιά 3 και 4 χρόνια μεγαλύτερά του, διαφορά που σε αυτές τις ηλικίες είναι τεράστια!

Η αμφισβήτηση και η αδιαμφισβήτητη απάντηση

Ο Γιουσούφ μπορεί να γεννήθηκε στο Καμερούν, αμέσως όμως πολιτογραφήθηκε ως Γερμανός. Οι γονείς του έχουν στα χέρια τους ένα πιστοποιητικό το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Ο πατέρας του παίκτη Τζόζεφ σε συνέντευξή του στην Bild εγγυήθηκε πως ο υιός του γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 2004: «Εκείνη την εποχή βρισκόμασταν στο Καμερούν, έχω στα χέρια μου ωστόσο πιστοποιητικό γέννησης από το γερμανικό κράτος. Η μητέρα του είναι μόλις 28».

Έτοιμος να γράψει ιστορία

Η Bild προχώρησε ήδη στην εκτίμηση- πρόβλεψη πως θα γίνει ο νεότερος παίκτης που θα αγωνιστεί στη Bundesliga, αφήνοντας στο παρελθόν το ρεκόρ που ανήκει μέχρι σήμερα στον Νούρι Σαχίν, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην κορυφαία κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου (πάλι με τη Ντόρτμουντ) το 2005 σε ηλικία 16 ετών και 335 ημερών.

Ο Μουκόκο έχει μπροστά του κάτι λιγότερο από τέσσερα χρόνια για να καταρρίψει το ρεκόρ. Αυτό που πρέπει να συνεχίσει να κάνει είναι να σκοράρει. Και όπως φαίνεται ξέρει να το κάνει καλά. Η ημέρα που θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του μπορεί να μην είναι τόσο μακριά.

To Top