Το παράκανε ο Ντόνοβαν Μίτσελ: Είχε στο ίδιο παιχνίδι 35 σουτ και 0 ασίστ!

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ θεωρείται ένας από τους ανερχόμενους σταρ του ΝΒΑ. Έχοντας ήδη μία εξαιρετική ρούκι χρονιά πίσω του, θέλει φέτος να κάνει ακόμα ένα βήμα μπροστά. Με εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στους Σίξερς ωστόσο δύσκολα θα τα καταφέρει.

Με την Γιούτα να έχει δύσκολο έργο και τελικά να γνωρίζει την ήττα με 107-113 από την Φιλαδέλφεια, ο σταρ των “Μορμόνων” από ένα σημείο και έπειτα το παράκανε, γράφοντας ιστορία από την ανάποδη. Κι αυτό γιατί μπορεί μεν να σημείωσε 31 πόντους, ωστόσο την ίδια στιγμή είχε 13/35 σουτ και… 0 ασίστ!

Ιδού και το boxscore (Πηγή ESPN)

Ιδού και το γράφημα με τα σουτ που επιχείρησε (Πηγή NBA.com/Stats)

 Όπως αποκάλυψε η στατιστική υπηρεσία του ESPN, ο τελευταίος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που είχε “καταφέρει” κάτι τέτοιο ήταν ο Καρμέλο Άντονι πριν από σχεδόν 4 χρόνια, όταν στη νίκη των Νικς επί των Μπόμπκατς με 125-96 είχε επίσης επιχειρήσει 35 σουτ χωρίς να δώσει ασίστ. Υπήρχε βέβαια μία λεπτομέρεια: Σε εκείνο το παιχνίδι ο Μέλο σταμάτησε στους 62 πόντους με 23/35 σουτ! Βασικά, για όποιον δεν θυμάται, είχε κάνει αυτό:

Πήρα 35 σουτ. Αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει. Δεν είμαι εγώ αυτός, δεν παίζω έτσι. Το ξέρω ότι πρέπει να είμαι επιθετικός, αλλά πρέπει να γίνω πιο έξυπνος” δήλωσε ο ίδιος εμφανώς απογοητευμένος μετά το παιχνίδι, με τον Τζο Ίνγκλες πάντως να σπεύδει να τον υπερασπιστεί, δηλώνοντας πως “έχουμε ανάγκη από αυτόν να είναι επιθετικός. Του το είπα και σε ένα τάιμ-άουτ: Αν πιστεύει ότι ένα σουτ που παίρνει είναι καλό και βγαίνει μέσα από το σύστημα πρέπει να το πάρει, ανεξάρτητα αν έχει 1/20 ή 20/20 μέχρι εκείνο το σημείο. Είναι ο ηγέτης μας”.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι η συγκεκριμένη εμφάνιση είναι απλώς η συνέχεια του μέτριου ξεκινήματος του Μίτσελ την φετινή σεζόν, όπου έπειτα από 13 αγώνες έχει μεν 21.2 πόντους μέσο όρο, ωστόσο την ίδια στιγμή χρειάζεται 19 σουτ για να τα καταφέρει (7.8/19.2 για την ακρίβεια) σουτάροντας μόλις με 40.8% εντός πεδιάς και 27.6% στα τρίποντα.

Περιμένω από τον εαυτό μου να είναι τέλειος. Δεν μπορώ να έχω παιχνίδια σαν αυτό κατά την άποψή μου. Οι συμπαίκτες μου πάντα θα είναι εκεί για εμένα, όπως και ο προπονητής μου. Αυτό μου δίνει κίνητρο. Θα βγω από αυτή την θέση σουτάροντας σταδιακά καλύτερα και μένοντας συγκεντρωμένος” δήλωσε ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα, ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες. Κάτι που σίγουρα κάνει πολύ ενδιαφέρον το επόμενο παιχνίδι των Τζαζ με αντιπάλους τους Σέλτικς.

Στο VIDEO που παρατίθεται μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές του Μίτσελ από το παιχνίδι:

To Top