Το… παράπονο του Κουρτουά: «Οι τερματοφύλακες δεν αναγνωρίζονται»

Ο Τιμπό Κουρτουά αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης στον τελικό του Champions League της περασμένης σεζόν, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 1-0 τη Λίβερπουλ στο Παρίσι, αλλά κατετάγη έβδομος στην κατάταξη της «Χρυσής Μπάλας», γεγονός που προκάλεσε συζητήσεις σχετικά με το πώς απονέμεται το τρόπαιο για τον καλύτερο παίκτη του κόσμου.
Ο Κουρτουά, του οποίου οι αποκρούσεις βοήθησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, «περιορίστηκε» στο τρόπαιο «Λεβ Γιασίν» για τον καλύτερο τερματοφύλακα.

«Δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερη σεζόν, ειδικά με τις αποκρούσεις στο Champions League» δήλωσε ο Κουρτουά στο Reuters μετά τη χθεσινή τελετή στο Παρίσι και συνέχισε:

«Ως τερματοφύλακας δεν μπορείς να κάνεις περισσότερα, κατακτώντας το πρωτάθλημα και το Champions League, όπως κάναμε εμείς».

Πέρυσι, ο Ιταλός τερματοφύλακας, Τζανλουίτζι Ντοναρούμα, κατέλαβε την 10η θέση στην κατάταξη της «Χρυσής Μπάλας», μολονότι αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης στη νίκη της Ιταλίας με την Αγγλία στη διαδικασία των πέναλτι, στον τελικό του Euro 2022.

«Φυσικά το να είσαι στο “top 10” είναι φανταστικό, αλλά, δυστυχώς, όταν έρχεται η ψηφοφορία, οι τερματοφύλακες παραβλέπονται και οι επιθετικοί ευνοούνται» είπε ο Κουρτουά.

«Οι τερματοφύλακες υποτιμώνται, αν και συμμετέχουμε στο παιχνίδι πολύ περισσότερο, μερικές φορές σχεδόν ως πλέι μέικερ».

Ο Λεβ Γιασίν (ΕΣΣΔ) είναι ο μοναδικός τερματοφύλακας που κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα», το 1963.

To Top