Το παρασκήνιο της συμφωνίας Ρόκετς – Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου ετοιμάζεται να βάλει την υπογραφή του στο διετές συμβόλαιο που του προσέφεραν οι Χιούστον Ρόκετς και να συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ. Ποιος ήταν το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών για να αλλάξει στάση ο “Παπ”;

Σύμφωνα με το gazzetta.gr “λίγο μετά την έναρξη της προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για το Mundobasket 2014 (Ισπανία, 30/08-14/09) είχε βγει η είδηση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις του Κώστα Παπανικολάου με τους Χιούστον Ρόκετς. Το gazzetta.gr σας είχε ενημερώσει πως το βασικό πρόβλημα ήταν το υψηλό buy-out του παίκτη με τη Μπαρτσελόνα σε συνδυασμό με την προσφορά των Ρόκετς, κάτι που οδήγησε σε ναυάγιο τις συζητήσεις.

Οι Ρόκετς όμως δεν άφησαν στην άκρη την περίπτωση του Κώστα Παπανικολάου και το τελευταίο διάστημα ήταν συνεχώς σε επαφή με τον Αμερικανό εκπρόσωπο του άλλοτε φόργουορντ του Ολυμπιακού, Marc Cornstein, προκειμένου να δουν αν ο παίκτης ήταν πραγματικά ζεστός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, εφόσον η προσφορά τους ήταν καλύτερη οικονομικά. Ο Marc Cornstein ξεκαθάρισε πως για συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών το… φράγμα είναι τα 10 εκατομμύρια δολάρια, ενώ για συμβόλαιο δύο ετών οι συζητήσεις ξεκινούν από 4 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Το διάστημα αυτό ο τεχνικός των Ρόκετς, Kevin McHale, όπως και ο general manager της ομάδας, Daryl Morey, έπαιρναν τηλέφωνο τον Κώστα Παπανικολάου, με την υπόθεση του Έλληνα φόργουορντ να σχετίζεται με τον αντικαταστάτη του Τσάντλερ Πάρσονς (μετακόμισε στους Μάβερικς), ο οποίος δεν είχε βρεθεί. Ο Ρόκετς είχαν ενημερώσει πως περίμεναν απάντηση από τον Ρέι Άλεν μέχρι χθες (08/08) και από τη στιγμή που είχαν επιβεβαιώσει ότι ο «Παπ» θα ερχόταν στο NBA, εφόσον η πρόταση ήταν στα οικονομικά επίπεδα που ήθελε, πήραν την απόφαση να προχωρήσουν στην απόκτηση του (διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ), δείχνοντας μάλιστα ότι θέλουν πολύ τον παίκτη, καθώς ανέβασαν σημαντικά την προσφορά τους, σε σχέση με τις επαφές που είχαν πριν λίγο καιρό!

Ο Marc Cornstein επικοινώνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα με τον Έλληνα εκπρόσωπο του Παπανικολάου, Γιώργο Σφαιρόπουλο και τον ενημέρωσε πως υπάρχει επίσημη πρόταση. Πως λύθηκε το θέμα του buy-out; Ο παίκτης θα πληρώσει από την τσέπη του 500.000 δολάρια, οι Ρόκετς θα δώσουν τα 600.000 που μπορούν βάσει των κανονισμών και τα υπόλοιπα θα δοθούν με μπόνους υπογραφής στον φόργουορντ από τα Τρίκαλα, κάτι που δεν θα τους δημιουργήσει πρόβλημα στο σάλαρι καπ.

Ο Σφαιρόπουλος ενημέρωσε την πλευρά της Μπαρτσελόνα ότι η πρόταση είναι πολύ καλή οικονομικά και πως ο παίκτης θέλει να κάνει το… άλμα για το NBA, συνεπώς αποχωρεί από τους «μπλαουγκράνα». Το deal είναι προφορικό και οι υπογραφές θα… πέσουν πιθανότατα τη Δευτέρα (11/08) όταν η Εθνική θα επιστρέψει από το Πο, όπου βρίσκεται για τουρνουά προετοιμασίας.

Υπήρχε η σκέψη ο «Παπ» να μεταβεί στο Χιούστον, ώστε να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες, τελικά όμως το ενδεχόμενο αυτό απορρίφθηκε και ο Παπανικολάου λόγω της Εθνικής και ο 24χρονος φόργουορντ θα βρεθεί στις ΗΠΑ μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας (30/08-14/09). Βέβαια, το διάστημα 12-15 Αυγούστου αντιπροσωπεία των Ρόκετς θα έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου ο παίκτης να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Ο διεθνής φόργουορντ είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει το όνειρο του NBA και όλα δείχνουν ότι θα έχει σημαντικό ρόλο στους Ρόκετς της νέας σεζόν, κάτι που φαίνεται από τα λεγόμενα του Kevin McHale στον ίδιο τον παίκτη, από το γεγονός ότι δεν έχει αποκτηθεί αντικαταστάτης του Πάρσονς, αλλά και από τα λεφτά που ξοδεύτηκαν, προκειμένου να αφήσει τη Μπαρτσελόνα.

Πηγή: gazzetta.gr

To Top