ΑΠΟΨΕΙΣ

Το πείραμα του Μάντζιου, τα “συν” της νίκης και η ευκαιρία του Άρη!

Ευχάριστο απόγευμα για τον ΑΡΗ που πέτυχε να δοκιμάσει τακτικές και ταυτόχρονα να κερδίσει το ματς. Μέσα σε μερικά λεπτά κατάφερε να προηγηθεί 3-0 και να τελειώσει το παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που παίζει για το γόητρο και την ιστορία της, χωρίς όμως απαιτήσεις για κάτι καλό.

Η δοκιμή των δύο φορ στο πρώτο ημίχρονο, ήταν καταστροφική και προφανώς καθόλου καλά δουλεμένη. Αν πρέπει να παίξει ποτέ έτσι ο ΑΡΗΣ, χρειάζεται ο πλάγιος από αριστερά, Σαβέριο ή Σαμόρα και στο κέντρο ο Νταρίντα ή Ζουλ κόφτης με τον Μάνου μέσα.

Δεν έχει νόημα να γίνει περιφερειακός ο Μορόν με τον Ανσαριφάρντ μέσα στην περιοχή και να μην υπάρχει δυνατότητα τροφοδότησης τους. Καλό το πείραμα, δεν κόστισε γιατί στο πρώτο ημίχρονο η Λαμία «χτυπούσε» στο Φεράρι ο οποίος ήταν μόνος χωρίς βοήθεια αφού δεν υπήρχε παίκτης να τον καλύψει. Έγιναν και μία – δύο φάσεις στην άμυνα οι οποίες προβλημάτισαν.

Ο Ζουλ έπαιξε καλά το ρόλο του και έδειξε να επανέρχεται δυναμικά. Ο Μάνου είναι παίκτης που μόνο όταν παίρνει τη μπάλα μετά το κέντρο μπορεί να γίνει δημιουργικός και απειλητικός. Η είσοδος του Σαβέριο άνοιξε την άμυνα της Λαμίας σε πλάτος και αποδυναμώθηκε η πίεση στον άξονα με αποτέλεσμα να βρεθούν τα σουτ των σκόρερ. Στο πρώτο ημίχρονο αυτό ήταν δύσκολο γιατί η άμυνα των αντιπάλων ήταν συμπαγής αφού δεν υπήρχε μαρκάρισμα στο ένα άκρο.

Ο Σουλεϊμάνοφ πέτυχε το πρώτο γκολ, όπου ξεκλείδωσε ουσιαστικά το παιχνίδι, αλλά στο διάστημα που αγωνίστηκε έκανε αρκετά λάθη. Ο Μανού από άφαντος στο πρώτο ημίχρονο , μόλις βρήκε τους χώρους που χρειαζόταν σκόραρε και έγινε περισσότερο χρήσιμος για τους συμπαίκτες του. Ο Μορόν δεν έκανε γκολ , φάνηκε όμως ότι μόνος του μπορεί να κρατήσει την επίθεση σε σχέση με την παρουσία και δεύτερου φορ.

Παιχνίδι χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με μια νίκη που ήρθε με μια συμπαθητική εμφάνιση. Ο ΑΡΗΣ προετοιμάζεται για να φτάσει έτοιμος στον τελικό, οπότε καμία εικόνα του δεν έχει σημασία πλέον. Ένας είναι ο στόχος και όλοι δουλεύουν γι’ αυτόν. Καλώς ή κακώς αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Επόμενη δοκιμή στο Καραϊσκάκη, εκεί όπου ο ΑΡΗΣ δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης. Αν κυνηγούσε κάτι στο πρωτάθλημα, θα ήταν ο πιο σημαντικός αγώνας μέχρι τον επόμενο. Ο ΟΣΦΠ μετά την ήττα του από την ΑΕΚ, βρίσκεται μακριά από την κορυφή και όχι στην καλύτερη κατάσταση. Να πω ότι είναι ευκαιρία για τον ΑΡΗ; Όχι γιατί δεν ξέρω πόσο πιστεύουν οι ίδιοι σε μια νίκη εκεί. Θα ήταν ωραία να έρθει αλλά στο κάτω – κάτω δεν έγινε και τίποτα.

Υ.Γ. Αυτοί στον ΠΑΟ γιατί δεν ρωτάνε τον ΑΡΗ πως νικάς τον ΠΑΟΚ μπας και πάρουν κανένα τρίποντο.

 

To Top