Το Πεκίνο «κόβει» τα ματς της Premier League

Χθες, Τετάρτη, η κρατική τηλεόραση της Κίνας που έχει τα δικαιώματα, δεν έδειξε το ματς Λιβερπουλ – Τσέλσι. Πηγή αναφέρει ότι δεν θα δείξει τους αγώνες της Premier League που έχουν απομείνει.

Η κρατική τηλεόραση της Κίνας CCTV, «κόβει» τη μετάδοση όλων των αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, πηγή με γνώση της εν λόγω απόφασης αναφέρει ότι η CCTV που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της Premier League δεν θα δείξει τους εναπομείναντες αγώνες. Χθες Τετάρτη, δεν έδειξε το ματς Λιβερπουλ – Τσέλσι, ανέφερε η ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Απομένει ένας γύρος αγώνων για την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν που θα γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο. Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της κινεζικής τηλεόρασης δεν περιλαμβάνει πλέον τη μετάδοση των αγώνων αυτών.

Η απόφαση αυτή δεν αφορά όπως φαίνεται και τις πλατφόρμες streaming καθώς ο αγώνας Λίβερπουλ – Τσέλσι μεταδόθηκε από την εφαρμογή PPTV. Αξιωματούχοι της κινεζικής τηλεόρασης και της βρετανικής Πρεσβείας στο Πεκίνο, δεν έχουν ακόμη ανταποκριθεί στο αίτημα να σχολιάσουν το δημοσίευμα. Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ Πεκίνου – Λονδίνου τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Βρετανός πρωθυπουργός απέκλεισε τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό της Huawei και αντιτάχθηκε στις κινήσεις της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ. Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, που επίσης βρίσκεται σε κόντρα με την Κίνα, εξετάζουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν μια συμμαχία χωρών για την αντιμετώπιση του Πεκίνου.

To Top