Το Περιστέρι αφήνει το BCL και πάει στο Eurocup για να … παίζει

Σχεδόν ειλημμένη είναι η απόφαση στο Περιστέρι για συμμετοχή της ομάδας στο Eurocup της νέας σεζόν, αντικαθιστώντας τον Προμηθέα Πατρών, που τα τελευταία χρόνια εκπροσωπούσε την Ελλάδα στη διοργάνωση. Οι λόγοι που οδηγούν τους Περιστεριώτες στο δεύτερο τουρνουά της EuroLeague, είναι περισσότερο αγωνιστικοί και βασίζονται στη φετινή εμπειρία τους από το Basketball Champions League.

Στο BCL το Περιστέρι έδωσε φέτος 9 ευρωπαϊκά ματς. Έξι στον όμιλο της κανονικής περιόδου σε ένα πολύ απλωμένο χρονικό διάστημα τριών μηνών (3 Οκτωβρίου-20 Δεκεμβρίου) κι άλλους τρεις στα πλέι-ιν για τη φάση των “16” όταν και αποκλείστηκαν από τη Ντιζόν.

Σύνολο 12 αγώνες, στη … χάση και στη φέξη, με φανερή την έλλειψη ρυθμού και προσαρμογής. Αντίθετα, αν συμμετείχε στο Eurocup, θα είχε εγγυημένα 18 αγώνες, αφού το περσινό σύστημα διεξαγωγής, προέβλεπε κανονική περίοδο σε δυο ομίλους των 10 (άρα δέκα οκτώ παιχνίδια για κάθε ομάδα). Μέχρι τον Δεκέμβριο, μάλιστα, θα είχε καλύψει και τους εννιά αγώνες που έδωσε συνολικά στο BCL.

Είναι δεδομένο ότι οι ομάδες ζητάνε όσο το δυνατόν περισσότερα ματς και για οικονομικούς λόγους (τηλεόραση, εισιτήρια) κάτι που προς το παρόν καλύπτει μόνο το Eurocup.

Η συγκεκριμένη ειδοποιός διαφορά στη φόρμουλα των δυο διοργανώσεων, σε συνδυασμό ότι το Eurocup αποτελεί και τη μοναδική διέξοδο κάποιας ομάδας για να παίξει στην Euroleague έχουν πείσει τους ανθρώπους του Περιστερίου να εγκαταλείψουν το BCL, με τη σύμφωνη γνώμη και του Βασίλη Σπανούλη.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τη λήξη των μικρών τελικών κόντρα στον ΠΑΟΚ (το Περιστέρι προηγείται με 1-0, την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη ο δεύτερος αγώνας) καθώς μέσα στον Ιούνιο εκπνέουν οι ημερομηνίες για τη δήλωση συμμετοχής στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της νέας σεζόν.

To Top