Το πιο ακριβό ματς στον κόσμο μας επιφυλάσσει συνήθως ένα «θρίλερ»!

Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες η Πρέμιερ Λιγκ έχει ολοκληρώσει την αγωνιστική της δράση, όπου ύστερα από έναν «μαραθώνιο» η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να κατακτήσει το έβδομο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Όμως, στο «Νησί» η ποδοσφαιρική δράση συνεχίζεται, με τα πρωταθλήματα Τσάμπιονσιπ, League One και League Twoνα βρίσκονται στην φάση των τελικών στα πλέι οφ τους. Στην Τσάμπιονσιπ όμως, τα έξι τελευταία χρόνια ο τελικός θυμίζει…«θρίλερ», με τον νικητή να κρίνεται στο…νήμα και τα γκολ να μην έχουν την τιμητική τους. Μιλάμε για το  παιχνίδι από το οποίο ο νικητης έχει εξασφαλισμένα τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ σε αντίθεση με τον ηττημένο που πρέπει να… βολευτεί με κάτι λιγότερο από 10 εκατομμύρια ευρώ!

Παράταση…«ζωής»

Από την σεζόν 2012-13 έως και σήμερα μόλις δύο ήταν οι τελικοί στα πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ, οι οποίοι ολοκληρώθηκαν στην παράταση. Ο πρώτος τελικός ήταν την σεζόν 2012-13, όπου στις 27 Μαΐου στο «Γουέμπλεϊ» η Κριστάλ Πάλας, ούσα τυπικά γηπεδούχος, αντιμετώπισε την Γουότφορντ. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η μεν Πάλας είχε τερματήσει στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ η δε Γουότφορντ στην 3η. Στον «μεγάλο» τελικό λοιπόν, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να λύσουν τις «διαφορές» τους στα 90′ λεπτά της κανονικής διάρκειας και έφτασαν στην παράταση, εκεί όπου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Κέβιν Φίλιπς με πέναλτι έκανε το 1-0, το οποίο δεν βρήκε ποτέ απάντηση από την αντίπαλη ομάδα κι έστειλε τους «αετούς» στην Πρέμιερ Λιγκ. Η παράταση όμως εμφανίστηκε και για δεύτερη φορά στους τελικούς της Τσάμπιονσιπ, την σεζόν 2016-17 και στην τότε αναμέτρηση Χάντερσφιλντ – Ρέντινγκ στις 29 Μαΐου 2017 ξανά στο «Γουέμπλεϊ». Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση η 5η στην κανονική διάρκεια Χάντερσφιλντ και η 3η Ρέντινγκ μένοντας στο αρχικό 0-0 όχι απλά έστειλαν το ματς στην παράταση αλλά έφτασαν ως τα πέναλτι, εκεί όπου η τυπικά γηπεδούχος ομάδα από το Δυτικό Γιορκσάιρ φάνηκε πιο τυχερή και με σκορ 4-3 κέρδισε την αντίπαλο της και κατέκτησε τον προβιβασμό στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας.

Γκολ με το…«σταγονόμετρο»

Βέβαια στα έξι τελευταία χρόνια, πέρα από δύο παρατάσεις, ένας τελικός Τσάμπιονσιπ ουσιαστικά κρίνεται στο…«νήμα», εφόσον από τους έξι τελευταίους τελικούς όλοι ολοκληρώθηκαν με σκορ από δύο τέρματα και κάτω, ενώ οι πέντε εξ’αυτών με τελικό σκορ 1-0. Το ξεκίνημα έγινε το 2014, όπου Ντέρμπι και ΚΠΡ τέθηκαν αντιμέτωπες στο «Γουέμπλεϊ».

Το παιχνίδι αυτό κρίθηκε με γκολ του Μπόμπι Ζαμόρα στην «εκπνοή» του ματς και στο 90′, όπου κι έδωσε την νίκη με 1-0 στην τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα απ’το Λονδίνο, η οποία από το 60′ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο μετά από αποβολή του Ο’Νιλ. Το under συνεχίστηκε και την επόμενη χρονιά, όπου Μίντλεσμπρο και Νόριτς τέθηκαν αντίπαλες κλασικά στο «Γουέμπλεϊ» στις 25 Μαΐου 2015, εκεί όπου η τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα της Νόριτς με τέρματα από νωρίς των Κάμερον Ζερόμ (12′) και Νέιθαν Ρέντμοντ (15′) ουσιαστικά «καθάρισαν» το θέμα του προβιβασμού κατακτώντας και την νίκη με το τελικό 0-2.

Επόμενη χρονιά πάλι το σκορ έμεινε σε επίπεδα under. Στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» η Χαλ θα φιλοξενήσει τυπικά την Σέφιλντ Γουέντζντει στις 28 Μαΐου 2016 κι έχοντας «χρυσό» σκόρερ των Μοχάμεντ Ντιαμέ στο 72′ πήρε πρώτη προβάδισμα με 1-0 και υπερασπίζοντας το υπέρ της σκορ στο υπόλοιπο κατέκτησε και τον προβιβασμό.

Και τέλος, το σερί με τους τελικούς που κρίθηκαν σε ένα μόλις γκολ «μεγάλωσε» το 2018. Πέρσι  η Άστον Βίλα υποδέχθηκε ως τυπικά γηπεδούχος την Φούλαμ στο «Γουέμπλεϊ», σε μία μονομαχία όπου οι φιλοξενούμενοι με ένα τέρμα του Τομ Κάρνεϊ στο 23′ πήραν πρώτοι προβάδισμα στο σκορ και στο 70′ έμειναν με παίκτη λιγότερο ύστερα από αποβολή του Ντένις Οντόι, αλλά κράτησαν μέχρι τέλους το προβάδισμα τους και κατέκτησαν την νίκη – προβιβασμό με τελικό σκορ 0-1.

Φέτος η Βίλα ελπίζει να έχει καλύτερη τύχη.

To Top