ΜΠΑΣΚΕΤ

Η πιο γλυκιά επέτειος, 27 χρόνια από την κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα (photos)

Ο Άρης είναι ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ! Το 1991, στις 8 Μαϊου, το έδειξε με τον πλέον πειστικό τρόπο, όταν κατέκτησε τον τίτλο του, που έμελλε να είναι ο τελευταίος του. Πέρασαν 27 ολόκληρα χρόνια…

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Η ΚΑΕ Άρης ανέφερε: “Πριν από ακριβώς 27 χρόνια, ο ΑΡΗΣ πανηγύρισε την κατάκτηση του 10ου και τελευταίου πρωταθλήματος. Ήταν 8 Μαΐου του 1991, όταν οι τυπικά φιλοξενούμενοι «κίτρινοι» επικράτησαν του Π.Α.Ο.Κ. με 81-80 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, έχοντας άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον Μπραντ Σέλερς και συνολικά με 4-2 νίκες (σε κανονική περίοδο και πλέι οφ) επί του συμπολίτη στέφθηκαν πρωταθλητές. O Αμερικανός παίκτης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με καλάθι και φάουλ, τέσσερα δεύτερα πριν τη λήξη του δραματικού τελικού, χαρίζοντας στον ΑΡΗ τον τίτλο μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους φίλους της ομάδας μας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Μιχάλη Κυρίτση νίκησε δυο φορές τον Π.Α.Ο.Κ. σε διάστημα πέντε ημερών, καθώς στις 4 Μαΐου είχε κερδίσει με 86-85, χάρη στο αξέχαστο τρίποντο του Παναγιώτη Γιαννάκη στην εκπνοή της αναμέτρησης.

ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ 80-81 (ημ. 39-32)

ΠΑΟΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Σταυρόπουλος, Μπουντούρης, Πρέλεβιτς 29, Μπάρλοου 16, Κόρφας 8, Παπαχρόνης 14, Φασούλας 4, Ιωάννου 3, Μακαράς 6.

ΑΡΗΣ (Μιχάλης Κυρίτσης): Λυπηρίδης 2, Γιαννάκης 32, Γκάλης 11, Σούμποτιτς 10, Μισούνοφ, Ρωμανίδης, Αγγελίδης 11, Δοξάκης, Σέλερς 15″.

Πριν από ακριβώς 27 χρόνια, ο ΑΡΗΣ πανηγύρισε την κατάκτηση του 10ου και τελευταίου πρωταθλήματος. Ήταν 8 Μαΐου του 1991, όταν οι τυπικά φιλοξενούμενοι «κίτρινοι» επικράτησαν του Π.Α.Ο.Κ. με 81-80 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, έχοντας άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον Μπραντ Σέλερς και συνολικά με 4-2 νίκες (σε κανονική περίοδο και πλέι οφ) επί του συμπολίτη στέφθηκαν πρωταθλητές. O Αμερικανός παίκτης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με καλάθι και φάουλ, τέσσερα δεύτερα πριν τη λήξη του δραματικού τελικού, χαρίζοντας στον ΑΡΗ τον τίτλο μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους φίλους της ομάδας μας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Μιχάλη Κυρίτση νίκησε δυο φορές τον Π.Α.Ο.Κ. σε διάστημα πέντε ημερών, καθώς στις 4 Μαΐου είχε κερδίσει με 86-85, χάρη στο αξέχαστο τρίποντο του Παναγιώτη Γιαννάκη στην εκπνοή της αναμέτρησης. ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ 80-81 (ημ. 39-32) ΠΑΟΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Σταυρόπουλος, Μπουντούρης, Πρέλεβιτς 29, Μπάρλοου 16, Κόρφας 8, Παπαχρόνης 14, Φασούλας 4, Ιωάννου 3, Μακαράς 6. ΑΡΗΣ (Μιχάλης Κυρίτσης): Λυπηρίδης 2, Γιαννάκης 32, Γκάλης 11, Σούμποτιτς 10, Μισούνοφ, Ρωμανίδης, Αγγελίδης 11, Δοξάκης, Σέλερς 15. #ARISBC

A post shared by ARIS B.C. (@aris.bc.official) on

To Top